Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit gondoltok erről a PC-ről?

Mit gondoltok erről a PC-ről?

Figyelt kérdés

Processzor: Intel Skylake Core i7 6700K (Be Quiet! Pure Rock Slim)

Videokártya: GIGABYTE GeForce GTX 970 OC 4GB GDDR5 256bit PCI-E (GV-N970TTOC-4GD)

RAM: Kingston HyperX Savage CL12 2400MHz 8GB

Alaplap: ASUS B150-PLUS

Táp: EVGA NEX750B (80+ bronze, 750W)

HDD: Western Digital Caviar Blue 3.5" 1TB 64MB SATA3 WD10EZEX

Ház: Sharkoon DG7000 (3x sharkoon ventivel)

Venti: Corsair SP140 LED Edition

Monitor: LG LED 22M35 (1080p 60hz)

Főleg a BF1-el szívok, 45 perc után akad.

A Watch Dogs 2 medium grafon meg szarrá szaggat 20 perc után.

Rise of the Tomb Raidernek meg kevés a GTX 970 sejtésem szerint, bár az nem vészes (full grafon).

+8GB RAM-ot akarok venni az mennyit dobna a teljesítményen.

Mert ma már sok játék ajánlott igénye a 16gb.

Ja illetve mit gondoltok erről a HDD-ről?

Válaszaitokat előre is köszi!

2017. febr. 12. 14:38
 1/9 anonim ***** válasza:

MSI Afterburner

Tedd fel és ki tudod íratni játék közben a ram/vram cpu/gpu kihasználtságot, illetve a hőfokokat.

A vrm hűtés a lapon lemaradt, esetleg egy low profil hűtővel kipróbálnám, ami a lapra is fújja a levegőt ezáltal hűvösen tartja a cpu környékét.

[link]

Vagy ha későbbiekben tuningolnál (persze másik lapban), akkor ez

[link]

2017. febr. 12. 15:22
 2/9 szántóvető ***** válasza:

az 1. válaszon túl: annyit hogy aránytalan,egy új oc-s i7 mellé vettél egy 3 éves vga-t.1070-ben gondolkozz,addig is a procit felesleges rángatni.egyébként is elég a gyári 4,2Ghz nem?

" mit gondoltok erről a HDD-ről?"-semmi rosszat.teszteld le egy progival és kész.

2017. febr. 12. 15:38
 3/9 anonim ***** válasza:
ilyen proci mellé nagyon gyenge az a 970
2017. febr. 12. 16:49
 4/9 anonim ***** válasza:
Gagyi! B150-re felesleges a K-s procis, és a 2400Mhz-s RAM. 750-es táp is totál felesleges. 970-nél rosszabb ár értékarányú VGA-t pedig nehéz találni. +8 giga ram nem sokat számít, ha egyébként nem swappel a gép.
2017. febr. 12. 17:40
 5/9 A kérdező kommentje:

#4:

Tudom, hogy a lap csak 2133MHz-ig bírja a ramot, de azért ezt választottam, mert CL 12 és olcsóbb mint bármelyik CL 12 2133MHz RAM. Fura, de így van (én is csodálkoztam).

Illetve mindenki jön nekem ezzel a "K"-s procit "B"-s lapba dumával, hogy milyen hülye vagyok, de ezeknek a tudatlanoknak megsúgom hogy a 6700K a !non K! 6700-nál sokkal magasabb alapórajelű.

A tápról annyit, hogy a 600-as ZALMAN nem volt elég, komoly gondok voltak vele, és ha egy picit értenél hozzá tudnád, hogy a watt számít legkevésbé egy tápon, ha egy 450 wattos táp csúcsminőségű akkor az is meghajtja ezt, vagy még jobb konfigot.

#2 (HDD Sentinel, minden 100%, nincs hibás szektor), #3:

Tudom, terveztem fejleszteni, amúgy ezzel pont nagyot szívtam, mert 4 nappal a 1070 megjelenése előtt vettem xD. Szerintetek amúgy az aránytalanságtól eltekintve elég ez manapság (a 16gb RAM-mal, ugyan ezzel a procival)?

#1:

Nem gondolkozom low profile hűtőkben, ha újat veszek az vízhűtés lesz.

Összegezve meglepődtem, hogy többen is írjátok a hűtést, mert általában mindenkitől azt hallom, hogy b+ ez egy szélgép, minek oda annyi venti.

2017. febr. 13. 14:16
 6/9 anonim válasza:

"Illetve mindenki jön nekem ezzel a "K"-s procit "B"-s lapba dumával, hogy milyen hülye vagyok, de ezeknek a tudatlanoknak megsúgom hogy a 6700K a !non K! 6700-nál sokkal magasabb alapórajelű."

Ha ennyire okos vagy, és jobban tudsz mindent, akkor minek kérdezel? Egyébként kb 1-2% pluszt ad az a K jelzés neked a B-s alaplapodban a sima 6700-al szemben. Olvass utána, nézz teszteket, és rögtön belátod te is. Ne a másikat támadd rögtön, miközben neki van igaza!

"... 600-as ZALMAN nem volt elég, komoly gondok voltak vele, és ha egy picit értenél hozzá ..."

Már megint...Ha ennyire értesz hozzá, akkor minek vettél Zalman tápot. Ráadásul utána jól le is írtad, hogy akár egy 450-es is elég lenne hozzá. Egyébként ja, 85+ hatásfokkal.

Egyébként tényleg jól leírták előttem is. Rakj fel egy progit, hajtsd meg a gépet mint szódás a lovát, aztán kiderül, hogy hol a szűk keresztmetszet.

De ha eleinte nem szaggat, és 45 perc után igen, akkor ott valószínűleg melegedés lesz.

2017. febr. 14. 16:29
 7/9 anonim ***** válasza:

"Ráadásul utána jól le is írtad, hogy akár egy 450-es is elég lenne hozzá. Egyébként ja, 85+ hatásfokkal."

Ezt hogy érted?

2017. febr. 14. 16:59
 8/9 A kérdező kommentje:

Nem akartam támadni senki, de nem hülyeség B-s lapba K-s procit venni, mert fényévekkel előbb fogok új alaplapot venni mint procit xD.

Melegedhet 4+ ventivel? Csak nem értem hogy akkor mit a fészkes fenét kéne még belerakni, hogy ne melegedjen???

5+ venti?

Vagy nem 8 hanem 20 ezer forintos proci hűtő?

Vízhűtés?

Gondolom nem arra találják ki ezeket a hardvereket, hogy majd kell hozá tudja a f*** hány ezer forintos hűtő? Amúgy még csak a kártyát se boostoltam a procit nem tudnám ha akarnám se...

A ház jól szellőzik, a hőmérsékletek jók... nem értem...

2017. febr. 15. 17:22
 9/9 A kérdező kommentje:

Amúgy a CPU hőfoka 50°C még a videókártya hőfoka 60-70°C terhelés alatt az afterburner szerint...

Szerintetek ez jó?

2017. febr. 15. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!