Miért nem engedi a gépem kihasználni az összes RAM-ot?
Sziasztok!
8GB-os a gépem ebből összesen 1,84-et enged használni ami nagyon kevés szerintem. 32 bites és Windows 10-es a rendszer ami rajta van. Mit kellene tennem? Miért nem engedi? Nagyon nem értek hozzá, nemrég lett újratelepítve.
32 bites operációs rendszerek csak 4GB ramot tudnak kezelni. Továbbá az integrált videovezérlő is (mivel nem rendelkezik saját videomemóriával) a rendszermemóriából veszi magának a cuccot. Emiatt lehet az, hogy kevesebb, mint 2GB szabad ramod maradt.
Amit tehetsz, az az, hogy 64 bites windowst teszel a gépre és a biosban leveszed a videovezérlőnek lefoglalt memóriáját.
Nem hiszem, hogy az integráltnak lehetne osztani 2GB-ot.
Inkább arról van szó, hogy van egy 2GB-os dVGA a gépben.
Megoldás ahogy az egyes írta, 64 bites oprendszer kell.
32 bites Windows le van limitálva, csak 4GB memóriát tud kezelni összesen, mert nem használ PAE-t. Ebbe a 4GB-ban benne van minden, aminek memóriája van, tehát a videokártya is.
Ki telepített 32 bitest a gépre? Nem igazán értett hozzá.
2#, például a G4560 igpuja számára (HD610) 64GB memória foglalható le.
3#, szerintem az állhat a háttérben, hogy a kérdező vett +4GB ramot, mert egyébként is kevésnek találta, csak nem gondolt bele, hogy 32 bites rendszerrel nem lesz több.
"például a G4560 igpuja számára (HD610) 64GB memória foglalható le."
Ugye érzed, hogy ez butaság?
Oldal alján írja, mennyi a maximum lefoglalható az IGP-nek, ami ennél a lapnál 512Mb. (nekem ilyen lapom van G3900-al)
Ez a hibás 'FAQ' nem az alaplaphoz tartozik, hanem a 'common' problémák közé. Érdekes módon amd alaplapban is intel igpu megosztott memóriát ír.
Feltételezhetően egy régebbi laphoz írták, aztán az msinél lusták voltak átnézni. A skylake/kabylake processzorok akármennyi vramot meg tudnak osztani, ennek nem kéne alaplaptól függenie.
Most nem vagyok otthon hogy megnézzem, de az emlékeim szerint nem lehet akármennyit megosztani, az 512M igaz lehet (esetleg 1024M, de több nem rémlik).
Az elírás inkább az INTEL rész lehet, nem a válasz.
[link] SuperCarrier,H110M-HDS
Tessék, itt a maximum 1024Mb.
[link] FM2A88X%2b Killer,FM2A88M Extreme4%2b R2.0
Itt az FM2+ APU-knál 2GB a maximum.
Amit te linkeltél INTEL oldalt, ott a proci memória vezérlője tud kezelni max. 64GB-ot (ha az alaplap is támogatja persze de nem mint megosztott memóriát).
Az IGP kezelése és a ram biztosítása az IGP-nek már a lap feladata, csak attól függ, mennyit tud megosztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!