Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi történt partícionálásnál?

Mi történt partícionálásnál?

Figyelt kérdés
Kaptam egy új gépet (winchester 500gb) és windows telepítésnél úgy olvastam, hogy célszerű új partíciót létrehozni ilyenkor. A példában egy 10gbos W 5-re volt osztva. Tehát beírtam én is kb a felét, viszont most, hogy felraktam a windowst a sajátgép szerint 20gb-om van.. Mit lehetne tenni? Nem értek hozzá és tanácstalan vagyok
2010. máj. 7. 15:43
 1/8 anonim ***** válasza:

Célszerű úgy partícionálni (legalábbis én így szoktam), hogy 2 partíciót hozol létre, egyet az aktuális operációs rendszerednek (5-20GB) illetve egy másik NTFS partíciót minden másnak. A másodikra telepíteni mindent (azért mindig a regisztrációs kulcsok, meg néhány program esetén) a C:-re is, tehát az operációs rendszer partíciójára is tesz.

Ha a partícionálás rosszul sekireült, az valamilyen partícionáló-programmal még helyre lehet hozni, például:

EASUS Partition Manager

Partition Magic

De néhány operációs rendszer eleve tartalmaz.

A programok kezelése nyilvánvaló (legalábbis szerintem) némi angoltudással (bár lehet, hogy magyarul is le lehet tölteni).

Az egyik partíciódról (C:)-re átméretez, és állítsd be a kívánt méretet. (ekkor még nem kezdi el) Utána pedig a másik partíciódat méretezd át úgy, hogy a nem partícionált területtel (amit az előbb csináltál), szintén az átméretez parancs.

Ezután indítsd újra, ahogy alkalmazás után kéri a program.

Ez egy hosszan-tartó művelet általában (attól függ, hogy mennyi adatod van a winchesteren "rossz" helyen)

2010. máj. 7. 15:52
 2/8 A kérdező kommentje:
aham köszi, és mi a helyzet ha csak egy meghajtót lát?:D 2fele osztottam elvileg
2010. máj. 7. 15:53
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem kétfelé osztottad, csak a másik partíciót nem hoztad létre. Ott van az, csak valamilyen partíció kezelő programmal fel kell ismertetni a hiányzó részt, és létrehozni rajta egy partíciót és formázni.
2010. máj. 7. 16:24
 4/8 anonim ***** válasza:
szerintem meg ha egy rendszert akarsz a gépedre tök felesleges osztogatni a vinyót,akkor szoktak több patríciót ha több rendszert raknak a gépre,csak elterjedt ez otthonokban is 1 rendszer 2 patríció.telepítsd újból, törölj minden patríciót, majd nyomd meg az uj patríció gombot,és magától a maximum méretét irja a vinyónak,és formáz majd telepít...
2010. máj. 7. 16:47
 5/8 anonim ***** válasza:
Csakhogy ha egy partíció van, kapsz egy vírust, vagy csak simán összeomlik az operációs rendszer, akkor telepítheted újra, és minden ami a C:-n volt elveszik, vagy csak nehezen hozható vissza. Ha kettő van, akkor ha az operációs rendszert újra kell tenni, akkor minden más megmarad a másik partíción.
2010. máj. 7. 17:14
 6/8 A kérdező kommentje:
na pár fejlemény: a lemezkezelőben látja a másik partíciót és ezt unallocated-nek nem lefoglaltnak látja. próbálkozom pár partícionáló programmal remélem helyre tudják hozni:)
2010. máj. 7. 19:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Simán rakd be a telepítőt és azzal tudod particionálni a másik részt is. Egyébként szerintem 20 Gb kevés a rendszernek, legyen inkább 30-35. Egyik hozzászóló írta, hogy felesleges 2 partíciót létrehozni, gondolom neki még nem volt olyan rendszerösszeomlása amit csak újratelepítés oldott meg. Naponta találkozok ilyen gépekkel, a tulajok meg sírnak, hogy ó jaj mi lesz az adatokkal. Ilyenkor csak úgy lehet lementeni, hogy vinyó kivesz, másik gépbe berak, adatokat lement. Ezt viszont nem mindenki teheti meg, nincs másik gép stb. Ilyenek miatt szokták a szervizek lehúzni az embereket.
2010. máj. 8. 00:23
 8/8 anonim ***** válasza:
nem tudom de téged biztos sokan lehúztak ilyen miatt :) mert ha simán újratelepíted az összeomlott rendszert akkor utána ugyan úgy elérhető lesz a másik patríció,nem kell 2 gép ehhez,amúgy meg nem tárolok semmit a gépemen ami életbevágó és ne tudnám letölteni még1x,ami kell (fotók,prgramok) az külső tárhelyen van,hogy összeomlik a rendszered az 1 gond a sok közül,amivel elúsznak a cuccaid.
2010. máj. 8. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!