Egy ilyen régi és nagyon gyenge számítógépnek még van értelmes felhasználási módja (i)?
Pentium 4 1,0 Ghz, 1 mag
512 mb 133 Mhz RAM
128mb radeon 9600xt VGA
40+60Gb HDD
Ez a specifikáció, egy xp van a gépen, most nincs használatban, de mivel egy p4 van benne úgy gondolom még akár használni is lehetne, csak annyira nem tudom, hogy mire, ami értelmes is.
A válaszokat előre is köszönöm!
Pentium 4-es
Rajt az eredeti matrica, egyébként egy sulinetes Compaq gépről van szó.
"Rajt az eredeti matrica"
Az vajmi kevés. Pentium IV-es 1 GHz-es proci nincs - pláne 133 MHz-es rendszerbuszú. A legkisebb 1,3 GHz-es és az is 400 MHz-es (legalábbis az Intel listája szerint: [link] ).
Valamilyen hardverdiagnosztikai program - Aida64 ( [link] ), HWInfo ( [link] ), stb... - meg tudja pontosan mondani a benne levő komponenseket.
Felhasználási célra itt adtam ötleteket:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__8..
mivel asztali gép és - bizonyos szintig - bővíthető esetleg még felhasználhatod otthonautomatizálásra (szenzorok adatainak összegyűjtése, fűtés-/redőny-/öntözés/riasztó/webkamera vezérlése, stb...).
Ohh, megnéztem, elnézést.
1,5Ghz a processzor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!