Hogyan alakitott ki az AMD ekkora szimpátiát az emberekkel?
Mindenki imádja őket meg abban reménykednek, hogy azt a sok igéretet be is fogják tartani amiket a vega meg a ryzen-hoz mondtak. De nem is ez a érdekes hanem azt hiszik, hogy az amd meg nvidia árak le fognak esni, amint kijönnek az amd termékei. Ugyanannyiért fogja árulni az amd is ugyanazt a teljesitményt, mint amennyiért az intel és nvidia. Ráadásul az árak se fognak esni.
Meg ami még érdekes, hogy ha az nvidia ki ad egy rossz drivert semmi nem történik amd oldalon viszont fel van fújva. De ígéretek terén épp forditva van. Ha az amd nem tartja be azt amit igért a reakció az, hogy "nem baj, majd legközelebb", de ha az nvidia ad ki mást mint amit igért az már hatalmas tragédia a reakció pedig "tudtuk, ohgy hazudnak, mert egy aljas cég".
Nem értem mit csinál az amd, hogy annyian azt hiszik, ohgy sokkal jobb ár/érték arányú dolgokat gyárt. PEdig valójában pár alig van ár különbség a 3 gyártó között.
Nekem az AMD az Athlon korszakban lépett a látóterembe, amikor azok a procik nagyon jók voltak és a tesóm vett is egy drága, de elég ütős AMD gépet én meg csak a nyálamat csorgattam a Celeronom mögül. Később Én is vettem egy AMD masinát és tökéletesen elégedett voltam azzal, amit kaptam. Az Athlon XP korszakban is birtokoltam a Tbred magos 2000+ példányt, amit nagyon szerettem és ár/értékben is nagyon jó volt. Az Athlon 64 korszak sikereiről talán a fiataloknak sem kell még mesélni...az első Athlon 64 gépemre szinte már büszke voltam, míg az X2 5400+ procitól már majdnem elájultam, amit az akkor viszonylag friss C2D procik miatt még olcsón meg is vehettem. Ezután a jó fejleszthetőségre támaszkodva eljutottam a Phenom II X4-ig, ami a maga korában még elég jó volt annak ellenére, hogy ezzel az AMD nem került a csúcs szegmensbe. A környezetemben, ismerőseim között is elég sok AMD procis gép van/volt és mindenki teljesen elégedetten használta a gépeit hosszú éveken át. Az FX nem hozta a kötelezőt sajnos, de van egy enyhén húzott FX-6300 procim, ami már több mint 4 éves és még mindig jól használható sok mindenre. A következő fejlesztést már Intel platformra terveztem, de most, hogy nagyon úgy tűnik, hogy a kis gyártó (aki két nálánál jóval nagyobb és meghatározóbb céggel "küzd") ismét megcsinálta a jót, így mindenképpen megvárom a Rysen-t. Ha már kapok egy i7 szintű nyilt szorzós CPU-t egy szorzózáras i5 árában és fogyasztásával, már akkor jól jártam (pedig az sem olcsó)...de nem szaladjunk ennyire előre.
A videokártyákat rendre váltogattam a két gyártó között. Összességében szinte teljes az elégedettség mindkét oldalról. Gyakran nem értem a fikákat és driveres gondjaim is csak nagyon ritkán voltak (pedig volt idáig vagy 6 féle Radeon videokártyám és kb ugyanennyi Nvidia).
Talán egy picit jobban húzok az AMD felé, de igyekzem tisztában lenni a tényekkel. Nem szeretem amikor a különböző rajongótáborok egymásnak feszülnek (konzol vs PC vitákat sem), de ha nagy hülyeségeket hallok, akkor kicsit belőlem is kitör a megmondhatnék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!