Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan alakitott ki az AMD...

Hogyan alakitott ki az AMD ekkora szimpátiát az emberekkel?

Figyelt kérdés

Mindenki imádja őket meg abban reménykednek, hogy azt a sok igéretet be is fogják tartani amiket a vega meg a ryzen-hoz mondtak. De nem is ez a érdekes hanem azt hiszik, hogy az amd meg nvidia árak le fognak esni, amint kijönnek az amd termékei. Ugyanannyiért fogja árulni az amd is ugyanazt a teljesitményt, mint amennyiért az intel és nvidia. Ráadásul az árak se fognak esni.

Meg ami még érdekes, hogy ha az nvidia ki ad egy rossz drivert semmi nem történik amd oldalon viszont fel van fújva. De ígéretek terén épp forditva van. Ha az amd nem tartja be azt amit igért a reakció az, hogy "nem baj, majd legközelebb", de ha az nvidia ad ki mást mint amit igért az már hatalmas tragédia a reakció pedig "tudtuk, ohgy hazudnak, mert egy aljas cég".

Nem értem mit csinál az amd, hogy annyian azt hiszik, ohgy sokkal jobb ár/érték arányú dolgokat gyárt. PEdig valójában pár alig van ár különbség a 3 gyártó között.

2017. febr. 4. 11:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Az AMD-t mindenki imádja? Ez nekem új...
2017. febr. 4. 11:33
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Intel processzor, AMD kártya. Ez az ár érték arány!
2017. febr. 4. 11:34
 3/13 A kérdező kommentje:
Nem a fanokra gondolok. De ha körbe nézel interneten egy rossz szót nem irnak róla.
2017. febr. 4. 11:34
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem az AMD mellett vannak az emberek, hanem a(z intel) monopólium ellen.

Elég megnézni mit csinált az AMD új procijának híre:

6. gen: i3 6100 35-40e forint

7. gen i3 6100-al megegyező teljesítményű Pentium 25e forint

2017. febr. 4. 11:41
 5/13 anonim ***** válasza:
Ha valaki kíváncsi, akkor a g4560-ről beszéltem
2017. febr. 4. 11:44
 6/13 anonim ***** válasza:

Én személy szerint nem imádom őket. Amennyit driverrel szívtam már, az bicskanyitogató. Mindenki várja ezeket a Ryzen procikat, majd lesz koppanás, amikor a kiskereskedői árcédulák is rákerülnek, elég megnézni az APU,FX árakat.

Az 5. válaszoló nagyon fejéntalálta, jelenleg a G4560-nál jobb ár-érték arányú proci nincsen a piacon.

2017. febr. 4. 11:50
 7/13 MGéza ***** válasza:

Várjuk már ki a végét, kedves 6... A másik meg, hogy a hiedelmekkel ellentétben a proci szerepe a játékoknál enyhén szólva is túl van misztifikálva. Az átlag user akinek nem állandóan fps vadászaton jár az agya csak azt veszi észre, hogy az AMD is ugyanúgy futtatja a kedvenc játékait mintha Intelt vett volna és lehet, hogy olcsóbban kijött.

Hangsúlyozom: itt sok felhasználó hosszú évi tapasztalására alapozok, nem pedig arra hogy most az Intel kijött egy olcsó, de annál jobb procival! Márpedig az azt mutatja, hogy egy aránylag olcsó FM2-es vagy AM3+-os proci is pont annyira megfelelő erre a célra, mintha skylake i5-6600k-t vett volna, kétszer annyiért.

Röviden: Az AMD kínált aránylag olcsó, de pont megfelelő procikat, míg az Intel inkább drága, de erősebb processzorokat gyártott. Kis pénzű vásárlók tehát inkább az AMD kínálatát nézegették, náluk sokszor az FX-6300 lett a befutó.

2017. febr. 4. 12:00
 8/13 MGéza ***** válasza:
Ja és azt se feledjük, hogy a Core 2 Quad és i core család megjelenéséig elég komolyan az Intel nyakán lihegett az AMD processzorok tekintetében, sokszor be is előzte őket teljesítményben. Az emberek egy része már csak nosztalgiából is szeretné, ha az AMD végre nagyot alakítana, mások meg csak azért szeretnék ugyanezt hogy legyen végre árverseny, hogy az Intel processzorok ára lemenjen és olcsón jussanak jó teljesítményt kínáló gen 2-4 i7 procikhoz a használtpiacon...
2017. febr. 4. 12:06
 9/13 anonim ***** válasza:
Én szerintem sokkal több ember szimpatizál az Intellel, teszem hozzá nem alaptalanul. Főként azért választja sok ember az AMD-t mert olcsóbban kínál 4-8 magos, magas órajelen működő procikat, ami a sok tudatlant elvakítja. Persze előtte semmilyen benchmarkot, vagy tesztet nem néz a többség. Ugyanakkor van pár jól eltalált AMD proci, ami ár/érték arányba hozza az Intelnek a szintjét, vagy akár még meg is előzi. Gondolok itt pl: AMD X8 FX-8350 vagy FX-4300. Ár/érték arányba nagyon jó procik, én is használtam mind a kettőt és meg voltam velük elégedve. Az AMD-s procik egyik nagy hátránya hogy hiába lennének több szálon erősebbek mint az Inteles társaik, a legtöbb játék, program még mindig az egy szálon futó teljesítményre kíváncsi.
2017. febr. 4. 12:08
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem ástad bele magad túlságosan a témába, többnyire valótlan dolgokat emeltél ki.

Az nvidia anno azt mondta, hogy 20x lesz gyorsabb a pascal. Persze apró betűvel ott volt, hogy bizonyos részfeladatokban lesz 20x gyorsabb, de a lényegen nem változtat, egyszerű pofánfingás volt - ehhez képest lett 30% ugrás, ami még mindig több mint amit megszoktunk, de sehol nincs ahhoz képest ahogy korábban promózták - többnyire le se szarják\szarták az emberek. Rossz driver miatt meg mindig megy a sírás, mindkét oldalon, nem tudom miről beszélsz.

Az árak azért ilyen magasak mert nincs konkurencia, semmi egyéb oka nincs, egyszerű lehúzás. Ha az amd nek nem lenne konkurenciája akkor az amd árak lennének magasak - ahogy voltak is, annak idején ők csinálták az első 1000 dolláros processzort, az intel ugyanezt játszotta el az 1750 dolláros procijával. Az intel nyilvánvalóan nem költ fejlesztésre túl sok pénzt, gyártásra még annyira sem(otthon, egy kis kézügyességgel, egy szikével, és kb 40 forintnyi pasztával brutálisan le tudod csökkenteni az újabb intelek hőmérsékletét, kérdés, mi került rajta 1000 dollárba ha még ezen is spórolnak? Az 5% gyorsulás az előző generációhoz képest?), bőven lesz hova lejjebb vinni az árakat anélkül hogy veszteségesek lennének. Nvidia ugyanez, anno kihozták a titan t, 1000 dollár, mindenki hüledezett, amd kihozta ugyanazt a szintet az r9 290 személyében, 500 dollárért - nem kell úgy tenni, mintha csodát várna bárki is tőlük, a felső kategória mindig brutálisan túl van árazva, aztán ideális esetben a másik csapat(legyen az az nv, amd, vagy az intel) hozza ugyanazt a szintet sokkal olcsóbban, mert nem azért kerül annyiba mert annyit ér, hanem mert el lehet adni annyiért is - ez hatalmas különbség.

Egyébként a legnagyobb intel fannak is drukkolnia kéne, részemről az a bicskanyitogató, hogy 70 ezret ki kell fizetni a legolcsóbb tuningolható 4 magos intelért több, mint 10 évvel az után hogy a 4 magos procik megjelentek.

2017. febr. 4. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!