Athlon II 860k vs i5 6400?
Az Athlon II 860k, vagy a fent említett i5 6400 a jobb? Szerintem mindenképpen az i5 6400, de egy informatikus, aki ráadásul nagyon ért a hardverekhez, szerinte az Athlon II 860k egy i5 6600k-val egyenlő. Ez egy kicsit nekem érdekesnek hangzott, mert árban is óriási különbség van, és gondolom az AMD se lenne olyan hü... buta, hogy egy i5 6600k-hoz hasonló teljesítményű procit eladjon 25 000 Ft-ért. Na de mindegy is, de az elhangzottak után gondolom, hogy miért ne venné fel ez az Athlon proci a versenyt egy i5 6400-al? Leírom, hogy milyen konfigom van, és kíváncsi lennék mondjuk 2 játékra, hogy kb. hány FPS-el menne kimaxolt grafikán. Én nagyon sz@rul tudnám megsaccolni az FPS arányt a kettőnél, ezért kíváncsi lennék a ti véleményetekre is.
Tehát, két processzort szeretnék összehasonlítani (Athlon II 860k vs i5 6400), hogy hány FPS-el mennének (grafika kifullozva) az én konfigomon az alábbi két játéknál:
World of Tanks, Battlefield 4/ 1.
A konfigom:
• 750 W-os táp
• 8 GB ram
• 1 TB HDD
• 120 GB SSD
• AMD Radeon (TM) R7 370 Series (4 GB) GPU
□ Alaplap: ASRock FM2A55M-DGS
□ Processzor: DualCore AMD A4-5300, 3400 MHz
Ez most ugye vicc?:D
Azt egy G4400 porig alázza nem hogy egy I5-6400...
Ezt a 2-t nem érdemes összehasonlítani se...
A konfigod-ból ami nem kell:
A 8GB DDR3-as RAM és az alaplap.
Illetve milyen tápról van szó?
Gondolom azt is az"informatikus"ajánlotta.
Ő is csak egy kontár...
Az rendben van de írd le a pontos típusát.
Egy táp ennél sokkal összetettebb.
Ő azt mondta, hogy ha kicserélném a régi procimat és alaplapom ezekre, akkor egy BF4 menne lazán 60 FPS-sel.
Ezeket ajánlotta:
Athlon II 860k + ASRock Fatal1ty FM2A88X
Őszintén én egy kicsit kételkedem abban a 60 FPS-ben. :S
Mi annak a 750W-os tápnak a pontos típusa?
Az Athlon II X4 860K kb. egy Pentium G szintjén van, de egy új Pentium, pl. G4560 erősebb. Játékra a videokártya fontosabb, mint a processzor. Jelenlegi processzorod nagyon gyenge és a videokártyád se volt jó választás, mert az R7 370-re fölösleges a 4GB VRAM.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!