A GTX 1050-nek hogy lehet csak 75 watt a max fogyasztása?
Figyelt kérdés
Kicsit keveslem ezt a 75 wattot. Mert pl. egy radeon hd 7750-nek 55 watt a fogyasztása, és eléggé le van maradva sztem egy gtx1050-től...ezek szerint a gtx 1050-et ennyire jol sikerült energiatakarékossá tenni? Vagy nem? Nem értek ezekhez, de egyszerűen megdöbbentő, hogy egy hd7750 közel annyit fogyaszt mint egy gtx1050, és a gtx1050 elvileg sokszor jobb, mint a régi hd7750...2017. jan. 28. 22:49
1/4 anonim válasza:
hd7750 teljesen más technológiával készült.
hidd el elég neki a 75w.
2/4 anonim válasza:
A 7750 kicsit régebbi architektúra.
Míg ennek magja 28nm-es gyártással készült az 1050 mindössze 14nm
Van pár év külömbség a 2 kártya között.
Hála a mobil iparágnak, a számítógép komponensek is egyre kevesebbet fogyasztanak, és egyre erősebbek.
3/4 anonim válasza:
Amúgy a válasz roppant egyszerű. Kisebb a félvezető ellenállása. ezért kisebb teljesítmény kell a működtetéséhez mert az így felvett áram, nem veszik kárba és nem alakul hővé.
4/4 A kérdező kommentje:
Én meg mindig attól féltem, hogyha erősebb videokártyát akarok venni, uj tápot is kell vennem...de ezek szerint nem feltétlenül :D
2017. jan. 29. 16:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!