Az normális, hogy a CPU-m alapjáraton túl van hajtva?
Ilyen van a gépemben. Itt azt írja, hogy "Max Turbo Frequency: 3.10 GHz". Az normális, ha folyamatosan 3090 MHz körül van az órajel az AIDA64 szerint és 24% túlhajtást ír? Semmit se állítottam a gépen.
(Nem nagyon értek hozzá, csak kíváncsiságból megnéztem ezt a programot, és láttam ezeket a számokat és felmerült bennem a kérdés, hogy ez normális-e?)
Az alap órajelhez képest 24% az eltérés, a turbó miatt. Ez így rendben van.
A rendszerfolyamatoknál lenne érdemes kimazsolázni, hogy miért megy 100%-on.
Ez alapján írtam:
Az normális, ha folyamatosan 3090 MHz körül van az órajel az AIDA64 szerint és 24% túlhajtást ír? Semmit se állítottam a gépen.
..Valószínűleg félreértettem ezt a részét. Ha a feladatkezelőben rendben van minden, az AIDA-val ne foglalkozz. De elméletben nem szabadna eltérnie a Feladatkezelőben látott és AIDA által mért adatoknak, ami az aktuális terhelést illeti.
De mivel ez egy U proci, extra energitakarékos, ezért valószínűleg gyakran használja a turbót, ezért látod az AIDA-ban a 24%-ot, a 3,1-es órajel mellett. Teljesen normális.
...csak összeraktam ezt, még nem kávéztam, bocs. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!