Normális ekkora CPU hőmérséklet alapjáraton?
A noteszgépem 2 éves HP 8470p.
i5 3340m processzor.
AIDA szerint netezés közben 49-54 fokos.
Arctic MX-4-gyel van pasztázva. Rendesen leellenőriztem, hogy a hűtőfelület jól illeszkedjen a procira és úgy húztam meg a csavarjait.
Van valakinek ilyen gépe?
Miután egyszer levettem megnézni, hogy mennyire fedte a paszta a hűtendő felületet, észrevettem, hogy szinte maradéktalanul kifolyt mellé.
Ez a nagyon erős csavarmeghúzás miatt lehet?
Értelem szerűen nem igyekszem megszakítani és erőltetni a rugóval ellátott csavarok alaplapba passzírozását.
De hát lazára sem hagyhatom.
Ez normális?
Maximális terhelésen (Stress CPU,FPU,Cache,GPU beleértve) 75 foknál magasabb nem volt.
Szerintem normális.
Az enyém I7 és alapjáraton 65-68 fokos, mondjuk ez lenovo.
70 foknál kapcsol be a hűtés kb 78 nál meg folyamatosan nyomja neki.
Elvileg az Intel procikban van hővédelem, azaz lekapcsolja a tápegységet mielőtt kiolvadna az egész..
Legalábbis ilyesmit hallottam anno, de akkor még P3 masom volt :D
Ez normális egy notebook-nál.
75 fok stressz teszten nagyon jó eredmény, Egy hasonlóan 35w-os asztali Sandy Bridege 80 fok fölött volt gyári hűtővel stressz teszt közben.
Ennek a procinak 105 fok a maxa, úgyhogy nincs gond.
Mentségére szóljon, hogy itt rendesebben meg van oldva a hűtés (bár nincs dedikált GPU). Csak amikor olvasgattam, hogy 6. generációs i7-esek 35-36 fokosak netezés alatt (i7 6700HQ), és az enyémnek is olvastam a tesztjét, hogy újkorában 42-44 fokos volt, akkor elbizonytalanodtam. Ugyebár ez 3. generációs proci. Ennyit fejlődött volna a technika (csíkszélesség csökkenése) ?
Ja - és használtan vettem 5 hónapja.
#7 A 2310m sokkal kevésbé melegszik a 3340m-nél mivel jóval kisebb teljesítményű.
A 35w-os TDP azt jelenti az Intel-nél, hogy 25-és 35W közti van a hőtermelése egy specifikus tesztsorozat alatt, ami tipikus terhelést szimulálja.
A 2310 közelebb van 25w-hoz, mint a 35-höz, mivel maximum csak 2,1hz.en megy.
A 3340 alapból 2,6ghz-es és tudja növelni az órajelét akár 3,4 ghz-ig amíg hőtermelés el nem éri a 35w-ot.
Enyhe-közepes terhelés közben(pl. netezés) az i5 kb. a névleges órajelén fut(2,6 ghz), ami lényegesen nagyobb hőtermelést jelent, mint az 13 alapjárati terhelésen(800mhz).
TLDR:
Az i3 egy kisebb teljesítményű/kisebb hőtermelésű processzor mint a az i5 a egyforma TDP eostály ellenére, , ezért kevésbé melegszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!