HDD vásárlási furcsaság. Mi a logika?
A lényeg.. Itt sokan írják milyen gépet vettek etc..
Minenkinél 1 TB WD hdd -t olvasok mint uj gép hddje.. Én a nasba vettem most hddt és ezért volt fura a WD.
A neten rákeresve emlékeztem, hogy a WD 1 TB hdd-t datacenteres statistzikák alapján középmezőnyösek szinte mindegyik.
Ugyanezen statisztikák szerint a 3 TB ből van a toshibának egy modellje amit itton lehet kapni (így vettem az enyémet a nasba), több mint 10x kisebb meghibásodási rátával. Tehát 10x jobb.
Az eltérés 16 vs 24e ft, tehát 8e ft ról beszélünk.
160e ft os gépnél itt 5% felárért van egy merevlemezünk ami 3x akkora, és 10x megbízhatóbb. A merevlemez megbíthatósága fontos, mert ha tönkremegy elszáll minden, tudom hogy nem mindenki szeret mentegetni, elég erős nyűg faktor.
Akkor a kérdésem. Mi az a gondolatmenet ami miatt mégis a gyengébb minőséget veszik ??
a pénzt értem, de nem értem mégse..
Ha arra van pénz hogy egy űrgépet vegyenek gémelni, miközben pl én programozgatok, munkát végzek a géppel és 4x gyengébb gépen tolom ezt akadás probléma mentesen, tehát csak a játék miatt több mint 100e huf lazán elmegy ami pár hónap alatt a töredékét éri csak, akkor a nyolcezret nem értem, főleg mert ár kapacitásban is az a legjobb, és 2 éve is vettem hddt akkor is az volt a legjobb szinte semmit se ment le az áruk. a leg értéktartóbb hardver a gépben.
De elfogadom, csak... nem értem :)
Linkeld be a típust, melyik az, meg a statisztikát, ami alátámasztja.
Ha 200k-ból kell gépet kihozni, akkor még a 15k is sok, ahogy az 1Tb is, hiszen a legtöbb embernek gamelésre bőven elég lenne a fele is.
Ha megbízhatóság, akkor ssd. Ha ár, akkor hdd. A wd ezex 1tb 7200 fordulatos, amit ajánlasz az is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!