Megvakulhatok ha közelröl nezem a TV-T?
A szobam kicsi. A tv kb 50-60 centire van tolem. LED FULL HD TV.
A kerdesem, hogy megvakulhatok?Szemuveges vagyok kb 8 eve. Koszi szepen a valaszokat!
Az, hogy csak 50-60 centire van a TV, önmagában még nem gond. Számítógép kijelzőjét közelebbről nézi az ember, egy irodában dolgozó vélhetően naponta több órát, mint TV-t... Egyedül a közelre fókuszálás, ami nem tesz jót a szemnek, ha túlzásba viszed, de ugye megint csak irodákban dolgozókra utalhatok vissza... Ha nem tolod fel a fényerőt maximálisra, biztos nem lesz gond.
Ugyanakkor nem írtad, mekkora a TV. Volt, hogy kényszerből 32" TV-re kötöttem a notebookom, s úgy dolgoztam, de nem volt kényelmes, hogy nem "láttam be" az egészet a szemem mozgatása nélkül. Persze lehet hogy pont utóbbi még jót is tesz, mert az egy pontra meredés nem tesz jót neki...
A monitorokkal való összehasonlítás azért téves, mert a monitoron nem mozog, ugrál, villog minden, ráadásul gyakran veszed le a tekintetedet a képernyőről, nézel a billentyűzetre stb.
Ilyen távolságra egy kb. 20×15 centis felület az, amit komoly szemfáradás nélkül folyamatosan át lehet tekinteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!