Milyen intel alaplapot érdemes venni? 8gb ddr3 1600mhz-es ramom van i5 ös proci ami 1155 foglalatú de ha jól tudom azt az alaplapot nem nagyon lehet kapni
Ha alaplapot váltasz, akkor processzort is váltanod kell, vagy nem fog működni.
Ha maradsz a DDR3 ramnál akkor 1150-es foglalat kell neked, H81, B85 alaplapi chipsetesek.
Ha megválsz a ramoktól is, akkor 1151 skylake/kabylake foglalat, de ehhez ddr4 ram kell (meg értelem szerűen új proci is, mint a másiknál).
Én használt 1150-es foglalatot javasolnék, pl:
+
Ebbe jó a ddr3 ramod is.
A mostani lapot+procit meg egybe eladod az még hoz is valamennyit (amúgy is ritka külön lapot találni 1155-öshöz, de nem is veszik sokan).
Ha újat akarsz akkor skylake is lehetséges, én viszont nem ajánlom, mert a ram árak pofátlanul elszálltak, a régen ajánlott 8 gigás ramok jelenleg 10-12 helyett 20-25 ezer körül mennek.
Ha alaplapot cserélsz a csere miatt, ne felejtsd el újra telepíteni az op rendszert, mert változik a BIOS/UEFI, újrarakás nélkül összeomolhatnak amgutól a dolgok, meg véletlenszerű hibákat generál, erőteljesen javasolt az újratelepítés.
Használtam veszel egy alaplapot, és csoki. Mi ezzel a baj? Veszel egy P67, Z77-es alaplapot, aztán jónapot.
Vagy ha olcsót akarsz, akkor valami vacakabbat. De most el ne hidd már, hogy neked megéri az 1155-ös i5-öt cserélgetni, főleg nem 4.generációsra, LOL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!