A videojátékokhoz szervergép kell, vagy mi?
Kb. egy hónapja vettem egy számítógépet több, mint 100 ezer forintért(és ebben még nincs benne a billentyűzet, meg a monitor, meg ilyenek), és a Team Fortress 2, meg a többi ilyesmi sz*r is szaggat, meg fagy. Van, hogy teljesen lefagy az egész gép, reset-elni kell.
Otthoni géphez képest szerintem kimondottan erős. Office, Sony Vegas 13, Adobe PS, Obs(képernyő felvevő program), mindent megy rajta. Van ami kicsit lassan(PS, Vegas), de minden szépen elfut rajta amit használok.
Két játékot elvisz. Az egyik a Minecraft, a másik a Stickman Warfare. De mást még nem vitt el. Ilyen autósakat sem, lövöldözősből kb. minden vagy alapból fagy, vagy ha egyáltalán elindul a game, szépen lassan felfűti a processzort !!!100!!! fokra, majd letilt az egész gép a p*csába. Nem hiszem, hogy a hűtéssel lenne a gond, mert így is egy tenyérnyi hűtőborda van rajta 8cm ventilátorral. Plusz a házban is szinte orkán tombol a 2db 12cm ventilátortól.
Ami van a gépben:
ASUS Z97-P alaplap
4Gb HyperX hűtőbordás RAM
Intel Core i3-4170 2x3.7GHz
500Gb SATA Toshiba merevlemez
Ja, és Windows 7 Home Premium van a gépen.
Leginkább az érdekelne, hogy normális e amit tapasztalok. Csak mert nekem furcsa, hogy az előző gépemen minden lassú volt nem csak ez-az. Vagy a legtöbb játék tényleg ennyire leterheli a gépet?
Talán arra tudok tippelni, hogy mivel eddig egy öreg gépem volt, ennek tudatában meg sem próbáltam rajta komolyabb dolgokat futtatni, és ezért nem tűnt fel.
Nyilván nem fogok a játékok miatt Dual Xeon-os ipari gépet venni, de azért jó lenne tudni, hogy ez miért van.
Tápegység?
VGA a prociba integrált?
Legfrissebb driverek?
A procin megfelelő állagú a hűtő paszta?
Drágaságom.
Tápegységed milyen? Mert ha ilyen hkc/approx/koling/akyga széria akkor bomba van a gépedben...
Tápegység is okozhat ilyet, hogy nem adja le stabilan a feszültséget és lekapcsolnak az alkatrészek.
Procin van hűtőpaszta? lehet hogy bent vannak a ventik de ha rosszul vannak felrakva vagy pl a proci hűtő rosszul van felrakva, paszta nincs rajta akkor gáz van.
van külön vga-d, vagy csak a prociba épített van?
Ha a prociba épített van, akkor ne csodálkozz. A Játékokhoz kártya kell. Van a prociba épített vga is, de az harmatgyenge. Ez olyan mint amikor például egy elefánttal akarnál lovagolni. Az elefánt (proci) elbánik a nehezebb dolgokkal (Sony, Adobe Ps), de a játék futtatásához egy kártyára (lóra) van szükséged, mivel sokkal gyorsabb 3D-s számítások terén.
Belépő szintű kártyának az rx460-at ajánlom (4GB-os változat),
középkategória rx470. 4GB
közép-felsőkategória: gtx 1060 6GB / RX 480 8GB
felsőkategória: gtx 1070 / gtx 1080 / AMD Pro Duo
azért fagy ki a géped, mert a prociba épített VGA a RAM-odból veszi le a memóriát. Pl levesz 1.5GB-ot, és akkor neke marad 2.5GB-od a rendszer + játék futtatására.
Egy dedikált kártya saját memóriával rendelkezik és azt használja.
Egy szó mint 100, először is tpáot cserélj, mivel rossz tápra új kártyát rakni gyilkosság, főleg hogy valahol olvastam, hogy túlfeszültség esetén (amit a rossz tápok okoznak) nem vonatkozik a garancia. (legalábbis nem minden gyártónál)
elsősorban tápot néznék, hogy milyen. Ha rossz akkor egy FSP HEXA 450-re cseréld pl. Nagyon megbízható táp, és sokáig szolgál... :)
utána RAM-VGA következik. Ha játszani akarsz, akkor VGA-t vegyél előbb, ha inkább videót/képet szerkesztenél, akkor ramot előbb.
Addig is aida64-et letöltöd és megnézed a hőfokokat + NOD32-vel vírusírtást nyomsz.
???
600W-os táp van benne, hogy ha később bővíteném, ne kelljen tápot cserélni.
Driverek: Kaptam az alaplaphoz egy telepítőlemezt driverekkel, azt tettem rá fel.
VGA-ról nem tudok nyilatkozni. Vagy a CPU-ba integrált, vagy van az alaplapon két hűtőborda ezekből még a nagyobbik alá sejtem.
Hővezető krémet nem tettem a hűtőre, mert volt rajta gyárilag. Nem hiszem, hogy sz*r lenne, mert több órás HD filmeket nézek 50-60 fokos CPU-val.
kedves 2.
Már értem :D
Szóval az a gond, hogy egy nem játékra méretezett géppel próbáltam meg játszani. XD
A probléma a 100 fokkal van, elkezdi visszavenni az órajelet azért esik a teljesítmény is. Valami nem jó a hűtéssel, vagy nem jól van felrakva.
Egyébként is a prociba integrált VGA se tud nagyon többet, ennyire gyengék ezek.
Ha játszani kell, akkor kell valamilyen VGA is mellé, de előbb a proci hűtését kellene megnézni.
A 100 fokra rájöttem. Véletlenül egyel arrébb dugtam a proci ventilátort. XD
De szóval annyi a megoldás, hogy videokártya is kell a játékhoz.
átdugtam a neki szánt csatira, és egyből lement majdnem 10 fokot.
Jelenleg facebook + youtube van megnyitva chrome-al. Így most 40-43 fokos.
az úgy jó.
De filnézés közben sem kellene hogy felmenjen 50 fok fölé...
És igen, a játékokhoz kártya kell.
az prociba integrált mint mondtam olyan mint egy elefánt a lóversenyen.
a vga pedig olyan, mint egy ló egy nehézsúlyemelésen... :)
Szerintem nem fog már felmenni.
Tuti azért melegedett, mert mellédugtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!