Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen HDD-t vegyek?

Milyen HDD-t vegyek?

Figyelt kérdés
A jelenlegi 500 GB-s Seagate Barracudám - szerintem - kezdi beadni a kulcsot. A kérdésem fent is látható. Sokat számít a gyorsaság, és az élettartam, a kapacitás 250-500 GB között még sok is. A rendszer egy 120 GB-s SSD-n van mellette, ezért ez csak adattárolásra kellene. Játékok futnának róla, illetve Projektek fájlait tartanám ott.

2017. jan. 9. 11:49
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem vagyok szakavatott vinyókban, de talán érdemes lenne egy SSHD-nak utána nézni. Ez átmenet a drága és kicsi (de nagyon gyors) SSD és az olcsó, nagy (de lassú) HDD között.

Nem túl drágák és állítólag elég meggyőzőek:

[link]

A másik, amiben nagyon pozitívan csalódtam, a piros Western Digital NAS vinyóm (ez mondjuk 2 TB). Éppen ez volt raktáron, nem szándékosan vettem NAS verziót (szerverekbe szánt vinyó), de a második alkalommal már ezt kerestem. Ezek kicsit lassabban pörögnek a legjobbaknál (asszem csak 5400rpm-esek), viszont úgy vannak hangolva, hogy a szekvenciális írásuk optimális legyen (magyarul hiába lassabb, éppen emiatt jó időben ér oda a megfelelő felület az írófejhez és így egyenletesebb az írás/olvasás). Azt hittem, hogy csak marketing BS, de nem. Nagyon szeretem, bátran ajánlom, de nem hiszem, hogy ilyen kis méretben kapsz. Grafikus vagyok, sokat használom a vinyókat, de játszom is, nekem utóbbi nagyon bevált.

2017. jan. 9. 18:35
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ezen a verzión is gondolkoztam, egy 240 GB-os SSD mellett (ami kicsit drága "csak" adattárolásra), de még nem jutottam dűlőre. Közben a vinyót lassan de biztosan utolérte a Seagate-féle "betegség", szóval nem pörög fel :(
2017. jan. 20. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!