Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek mi lehet a hibás?...

Szerintetek mi lehet a hibás? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Van egy viszonylag régi (6éves) PC-m ami még szolid konfigurációval rendelkezik. X4 3GHz proci, 4GB RAM, 500GB merevlemez és a gyári 1GB DDR5 videókártyát lecseréltem pár hónapja egy 2GB DDR5 128bites-re. A probléma az, hogy néhány hete azt csinálja, hogy bekapcsolás után 5-10 percre rá kikapcsol a gép (nem indul újra). A videókártya beépitése után kis ideig jól műküdött. Kitisztitottam az egész házat és a probléma még mindig fent áll. Szerintem a táp okozza a problémát, mivel 6 éves és 400W-os (ráadásul no name). Szerintetek is ez lehet a hibás? Ötleteket várok. Köszi előre is!

2017. jan. 8. 11:14
 1/3 MGéza ***** válasza:

Szinte biztos, de ez így igen kevés infó. Kezdjük az elején:

Konkrétan milyen táp? vedd le a ház oldalát és olvasd le róla az alapvető infókat ha nem tudod: Gyártó, modell kéne pontosan.

Milyen vga-t cseréltél milyenre? típus kéne szintén.

Tápcsere esetén mennyit szánnál normális tápra?

2017. jan. 8. 11:34
 2/3 A kérdező kommentje:
Sajnos a tápegység összes adatát nem tudom leirni, mivel 1 hétig nem vagyok otthon munka miatt. Annyit tudok, hogy 400W-os de nem rémlik, hogy valamilyen hiresebb gyártótól lenne. A régi VGA-m: ATI Radeon HD 5700 1GB DDR5 az új pedig: ASUS Radeon R7 360 R7360-OC-2GD5 2GB. Tápcsere esetén olyan maximum 20000-re gondoltam. Jó hatásfokú 80%tápból ehhez a konfigurációhoz milyet ajánlasz? 500W elég vagy kell a 600W?
2017. jan. 8. 12:46
 3/3 MGéza ***** válasza:
400W minőségi is elég. FSP hexa 400+ minimum, jobban Corsair CX 450M.
2017. jan. 8. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!