Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SSD lemezem van az op. Rendsze...

Palbi kérdése:

SSD lemezem van az op. Rendszerre. A "Hard Disk Sentinel" meghibásodást ír ki. Milyen programmal tudom megállapítani, hogy tényleg hibás az SSD-m?

Figyelt kérdés
2017. jan. 8. 09:46
 1/10 anonim ***** válasza:
a hard disk sentinellel
2017. jan. 8. 10:14
 2/10 anonim ***** válasza:
Milyen SSD? A HD Sentinellel nem lehet SSD-t ellenőrizni mivel az SSD-ben nincs mozgó alkatrész, flash alapu memóriákra épűl.
2017. jan. 8. 10:17
 3/10 anonim ***** válasza:
2-eske ezt ki mondta. Alkalmas az SSD-k figyelésére is...
2017. jan. 8. 10:25
 4/10 anonim ***** válasza:
76%

ketteske es gondolod a sentinel lebontja a hdd tetejet es nagyitoval nezi a rangatozo fejeket meg a porgettyus lemezeket ?

a smart statust olvassa, semmi extra smart support meg van az ssd ben is ez a smart irja ki a kerdezonek hogy balhe van

2017. jan. 8. 10:32
 5/10 anonim ***** válasza:
De a HD Sentinel hibás adatokat ír ki néhány SSD-nél.
2017. jan. 8. 10:57
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem lettem beljebb az eddigi válaszokkal. Még mindig nem tudom, hogyan lehet biztosan megállapítani, hibás-e az SSD-m.
2017. jan. 8. 23:51
 7/10 anonim ***** válasza:

leirtam az elso valaszomban a kerdesedre a valaszt. a hard disk sentinel meg tudja mondani hogy jo e az ssd.

most kiderul hogy nem tudod hogy kell raadasul ugy adod elo mintha a mi hibank lenne az, hogy te nem rendelkezel tudassal.

sajnos tudast nem tudunk adni

2017. jan. 9. 07:14
 8/10 A kérdező kommentje:
Nem gondolom, hogy a tudásodra sokan lennének kíváncsiak, mert csak azért írogatsz, hogy teljen az időd. Az indító kérdésem, ha rendesen elolvasod, ott feltűnik rögtön, hogy a Sentinel-lel írta ki a hibát. Lehet, azért nem tűnt fel, mert én a program nevét nagy kezdőbetűkkel írtam.
2017. jan. 9. 22:40
 9/10 anonim ***** válasza:

Tudom, azért is írtam mert triviális ami fenn van program azzal nézd meg, ha azzal alkalmas..

De lehet a hdtune, a passmarknak is van valami disk tesztelője, crystaldiskmark is tud smartot olvasni linux alatt a smartmontools packageből a hdparm.

Néhány dolog hogy értsd hogyan működik.

van egy gyár ez a merevlemez.. a dolgozók egy nagy táblára írják fel hogy mi a baj, mennyit dolgoztak etc..

Ez a S.M.A.R.T. gyakorlatilag..

Ezt olvassa minden program, tehát másik program pont azt olvassa ami oda van írva..

Mint egy könyvben, ha meghal a főszereplő, ha a haverod olvassa akkor is meghal a főszereplő.

Ezért szinte mindegy hogy mivel olvasod.. Amiben neked a hdd sentinel segit, az az, hogy ezeket az adatokat úgy értelmezd hogy nem kell értelmezned, ergo elmeséli neked, szinesen, szagosan.

Ezért tökéletes számodra a feltelepített program, abban meg tudod nézni mi a baja, segít és kattintgatva tudod megállapítani a problémát..

Röviden ennyi. Ha az ssd azt mondja hogy ő már rossz, mert az a kis tábla teli van bajjal firkálva, akkor ha másik program kérdezi neki is azt mondja hogy rossz.

Röviden ennyit tudok mondani, minden SMART kiolvasó program megfelelő, ezer van a neten, mert alapvetően a gép biosa is tudja, nem egy nagy szám ez a technológia, de logikusan azt fogja olvasni minden program ami a táblázatban van ezért felesleges mást keresni, de teli van a net próbálkozhatsz a lehetőségek adottak.

Röviden technikailag ennyi.

Most soroltam fel programokat, de mondom ugyanazt fogod látni, sőt még rosszabb lesz mert nem mindegyik program fogja neked szinesen villogóan rajzokkal bemutatni a meghajtód állapotát. az info ugyanaz lesz, csak kevésbé barátságosan.

2017. jan. 10. 07:18
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Így már nekem is kerek a dolog, és érthető. Pont erre voltam kíváncsi. Nem vagyok egy számítógép guru, de azért az erdőbe sem tudnak bevinni.Az új SSD beszerzése folyamatban, az adatok lementése kész. Ennyi a történésekről. Még egyszer köszönök minden segítő kommentet.
2017. jan. 11. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!