SSD lemezem van az op. Rendszerre. A "Hard Disk Sentinel" meghibásodást ír ki. Milyen programmal tudom megállapítani, hogy tényleg hibás az SSD-m?
ketteske es gondolod a sentinel lebontja a hdd tetejet es nagyitoval nezi a rangatozo fejeket meg a porgettyus lemezeket ?
a smart statust olvassa, semmi extra smart support meg van az ssd ben is ez a smart irja ki a kerdezonek hogy balhe van
leirtam az elso valaszomban a kerdesedre a valaszt. a hard disk sentinel meg tudja mondani hogy jo e az ssd.
most kiderul hogy nem tudod hogy kell raadasul ugy adod elo mintha a mi hibank lenne az, hogy te nem rendelkezel tudassal.
sajnos tudast nem tudunk adni
Tudom, azért is írtam mert triviális ami fenn van program azzal nézd meg, ha azzal alkalmas..
De lehet a hdtune, a passmarknak is van valami disk tesztelője, crystaldiskmark is tud smartot olvasni linux alatt a smartmontools packageből a hdparm.
Néhány dolog hogy értsd hogyan működik.
van egy gyár ez a merevlemez.. a dolgozók egy nagy táblára írják fel hogy mi a baj, mennyit dolgoztak etc..
Ez a S.M.A.R.T. gyakorlatilag..
Ezt olvassa minden program, tehát másik program pont azt olvassa ami oda van írva..
Mint egy könyvben, ha meghal a főszereplő, ha a haverod olvassa akkor is meghal a főszereplő.
Ezért szinte mindegy hogy mivel olvasod.. Amiben neked a hdd sentinel segit, az az, hogy ezeket az adatokat úgy értelmezd hogy nem kell értelmezned, ergo elmeséli neked, szinesen, szagosan.
Ezért tökéletes számodra a feltelepített program, abban meg tudod nézni mi a baja, segít és kattintgatva tudod megállapítani a problémát..
Röviden ennyi. Ha az ssd azt mondja hogy ő már rossz, mert az a kis tábla teli van bajjal firkálva, akkor ha másik program kérdezi neki is azt mondja hogy rossz.
Röviden ennyit tudok mondani, minden SMART kiolvasó program megfelelő, ezer van a neten, mert alapvetően a gép biosa is tudja, nem egy nagy szám ez a technológia, de logikusan azt fogja olvasni minden program ami a táblázatban van ezért felesleges mást keresni, de teli van a net próbálkozhatsz a lehetőségek adottak.
Röviden technikailag ennyi.
Most soroltam fel programokat, de mondom ugyanazt fogod látni, sőt még rosszabb lesz mert nem mindegyik program fogja neked szinesen villogóan rajzokkal bemutatni a meghajtód állapotát. az info ugyanaz lesz, csak kevésbé barátságosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!