újonnan megéri még venni egy i5-4460-t?
#8 Rossz felfogás. Ennyi erővel ne egyél skylake-t se, mert már kint a 7th gen, de mindjárt nyakunkon a 8 meg a 9 meg a 10.
Ddr5 ramokról ne is beszéljünk. ÚRISTEN.
Dobd kukába a haswell cuccokat. Ugye??
Megsúgom, rengetegen még mindig használnak 2. és 3. generációs intel i5, i7 procikat mert kiválóak játékra.
Szerintem 5 év kell ahhoz, hogy megérje váltani az akkori generációra.
A haswell NEM halott. Azért mert már van újabb is meg már nem gyártják a lapokat.. mi van akkor? Mindenkinek csak 1 lap kell. Kit érdekel, hogy gyártják még-e? Ha a lap tönkre megy, veszek másikat, esetleg használtat.
Még első genes procikhoz is kapni lapokat használtan, me mondd már hogy az lga1150 már kihalt.
Leírom még egyszer, mert láthatóan nem értetted meg. A régi termék kikopik, mindegyik. Nem gyártják tovább, mert nem éri meg senkinek, se a gyártónak, se a vásárlónak.
Az hogy mire elég a sandy és mire nem teljesen irreleváns, ha nem kapsz hozzá lapot amibe bele tudod rakni - és újan nem kapsz hozzá, használt lapot venni meg nem jó ötlet. Procit, monitort persze, minden további nélkül, de lapot? Na majd akkor, amikor használt zsebkendőt. A hatodik generáció megjelenéséig lehetett kapni harmadik generációból is procit\lapot, megkérdezem megint, miből feltételezed hogy nem tűnnek el pontosan ugyanúgy a negyedik generációsak ahogy anno az első\második\harmadik? Nem értem mit nem lehet ezen felfogni, régi gpu t sem kapsz már újan sehol, hiába voltak erősebb kártyák régen is - pl gtx 680 keresztbe lenyeli az 1050 et. Az fx ek is csak azért vannak még a piacon mert semmi sem jött helyettük amd től, a zen vonal jó eséllyel változtat ezen.
És de, halott, már jó ideje. Azt jelenti a halott platform, hogy nem jön a foglalatba már új processzor - haswellbe miért jönne, amikor már három generációval előrébb járunk? De értem én, van egy második\negyedik generációs procid, meg vagy vele elégedve, és vérig sértett amit írtam - ez szuper, senki sem mondta, hogy lassúak lennének, nem volt számottevő változás már jóóó régóta, ettől függetlenül butaság ezekre építkezni, újan mindenképpen, mert miért tennéd? Nem számottevően olcsóbb mint a fiatalabb, cserébe ha kivonják a lapokat(és ne legyenek illúzióid, azokat mindig kivonják - mielőtt írnál valami okosat nézz szét a webshopokban, én spec látok 1150, 1151, meg 2011 v3 as lapokoat, melyikbe rakjam a sandy\ivy bridges procimat?) lesz egy drága poháralátéted. Kaby lake egy fokkal jobb ilyen tekintetben, most az intel nem akarja lenyomni a torkunkon az új foglalatot, de most még annyira sincs jelentősége mint eddig bármikor, nagy szar lett a kaby lake.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!