Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyire számít a +3gb vram...

Mennyire számít a +3gb vram videó kártyánál?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Gtx 1060 videó kártyát szeretnék vásárolni nagyon oda vagyok a 6gb-s kártyáért de csöppet drága és még HDD-t is kellene vennem szóval kérdésem mennyire számít a +3gb vram.. nem véletlen szeretnék ilyen kártyát komolyabb játékokat szeretnék maxon jatszani gond nélkül... egy i7 proci és 8gb ram mellé szeretném a kártyát +8gb ram is tervben van. Szóval a kérdésem hogy nyugodt szívvel vehetek 3gb verziót meg hddt vagy inkabb vegyek 6gb verziót és később a hddt.. bocsi a helyesírási hibákért (telorol írtam a kérdést)

2017. jan. 4. 18:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ha full grafikán tolod, akkor elfordulhatnak fps esések, mert betelik a vram és ki kell szórnia mindent. Szóval 10-20 másodpercenként megakad a játék.

Ha visszafogottabb grafikával játszol, akkor nem lesz gond.

Tipikus példa ilyenre a 2 gigás gtx 960 meg r9 380, ott is csodálkoztak a népek miért fps dropolgat, ja mert betelt a vram.

2017. jan. 4. 18:34
 2/13 MGéza ***** válasza:
Számít, főleg ha FHD max vagy nagyobb felbontáson tervezed használni a kártyát. ha nincsenek ilyen terveid, akkor vegyél nyugodtan 3Gb-s verziót, de az azért tartsd szem előtt, hogy a HDD-t mindegy mikor veszed meg, viszont a kártyára nem tudsz csak úgy még 3Gb vramot venni ha kevésnek bizonyulna...
2017. jan. 4. 18:36
 3/13 A kérdező kommentje:

Értem szóval érdemes 6gb-t venni..

Köszi a választ.

2017. jan. 4. 18:37
 4/13 anonim ***** válasza:
Nem mindig érdemes. Azt ne felejtsd el, hogy a két kártya között 20 ezer Ft az árkülönbség, ami 3GB vramért borzasztóan magas. Emiatt ha nem engedheted meg magadnak a 6GB verziót akkor nyilván nem azt fogod megvenni. A 3GB verziót az rx470-nel, a 6gb verziót meg az rx480-nal szoktuk összehasonlítani, nem pedig egymással.
2017. jan. 4. 19:00
 5/13 anonim ***** válasza:

Itt csak nem a VRAM a különbség,mivel azért jócskán elmarad és eléggé le lett butítva a 3GB-os.

Én azt mondom hogy érdemesebb választás a 6GB-os.Ennyiért meg inkább RX480 4GB-t vennék.

2017. jan. 4. 19:11
 6/13 anonim ***** válasza:
Utolsó +1! Én is a 480 4gb-ra szavazok! Arról nem is szólva, hogy dx 12 alatt még jobban is muzsikál.
2017. jan. 4. 19:53
 7/13 anonim ***** válasza:
Sokat. 3gb egy 70ezres kártyánál kevés szerintem.
2017. jan. 4. 19:58
 8/13 anonim ***** válasza:
Egyáltalán az nvidiánál hogyan gondolták, hogy "csak" 3 gb-ot ba**nak a kártyára?
2017. jan. 4. 21:38
 9/13 anonim ***** válasza:
#8.Ezt én sem értem,az AMD meg még az RX460 is hajlandó volt legalább 4GB-t tenni.
2017. jan. 4. 21:41
 10/13 anonim ***** válasza:
Mert az RX470 az ellenfele, ami egyébként még egy kicsit drágább is és maga a gpu gyengébb.
2017. jan. 4. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!