Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hardvernoob vagyok, nem tudom...

Hardvernoob vagyok, nem tudom összekötni a tv-m és a gépem?

Figyelt kérdés

Hellóka! Tegnap hozzájutottam egy LG 37LD450 televízióhoz, ami már be van kötve, ám a gépemhez is hozzákötném HDMI kábellel, hogy tudjak róla filmet nézni. Nos a géphez már nyilván van kötve egy monitor is, szóval a vidikártyához tartozó HDMI kimeneti nyílás így foglalt. Ámde én nem igazán értek ahhoz, milyen másfajta kimeneti nyílás s kábel létezik, szóval, ha tudnátok segíteni.. :)

Ha jól láttam, akkor a TV-be egyértelműen HDMI dugasz kell. A gépem (lényeges) tartalma:

AMD Athlon II X4 860K processzor

Gigabyte GA-F2A88X-D3H alaplap

Gigabyte GTX960 2GB DDR5 GV-N960WF2OC-2GD videokártya

Szóval, nem tudom ezekben van-e még valami olyan kimenet, ami jó lehet számomra, mert a HDMI-HDMI kábel nyilván nem jó, ha a HDMI port már foglalt. Az elosztós megoldásra gondoltam még, de az bonyolultabb, így is tele vagyok elosztókkal, hosszabbítókkal..

2017. jan. 4. 14:03
1 2
 1/11 Dongaben ***** válasza:
100%
A kártyán van DVI kimenet is. Kell egy DVI-HDMI átalakító kábel, és kész.
2017. jan. 4. 14:08
 2/11 anonim ***** válasza:

Szerintem a monitort kéne megnézned, hogy támogat-e mondjuk DVI csatlakozást vagy displayportot ( a GTX960-on van DVI, mini displayport és HDMI, ha jól tudom ) a TV-k általában HDMI-t támogatnak csak, mert az emberek nem csak a képet szeretik a TV-re kivinni.

Szóval, a monitort kösd valami mással a VGA-ra és HDMI-vel a TV-re! Ez az én tanácsom.

2017. jan. 4. 14:11
 3/11 anonim ***** válasza:
Amúgy osztom az első hozzászóló tanácsát is!
2017. jan. 4. 14:12
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm, lehet akkor a monitor kap egy másik kábelt, bár az se biztos, hogy tényleg a HDMI kimenetet foglalja :D

A DVI ezek szerint a hangot is átviszi?

2017. jan. 4. 14:16
 5/11 Dongaben ***** válasza:
Hangot nem.
2017. jan. 4. 14:22
 6/11 A kérdező kommentje:
Oké, akkor most már tuti, hogy felszabadítom a HDMI portot. Köszönöm a válaszokat!
2017. jan. 4. 14:24
 7/11 Dongaben ***** válasza:
Nem esküszöm meg rá, de szerintem ezzel a videó kártyával hangot nem fogsz tudni átküldeni.
2017. jan. 4. 14:34
 8/11 A kérdező kommentje:
Ez nem hangzik túl jól :D Amúgy miért ne tudna? Eléggé új fajta, az ilyeneknek nem kéne tudnia? (laptopom pl már 5 éves, intel pentium meg graphics, mégis küldi a hangot)
2017. jan. 4. 14:35
 9/11 A kérdező kommentje:
Meg anno egy tv-t használtam monitornak, és akkor jött a hang a tv-ből, szóval szerintem működnie kéne itt is :S
2017. jan. 4. 14:37
 10/11 anonim ***** válasza:

DVI nem visz át hangot.

Egy ilyennel megoldható.

[link]

2017. jan. 4. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!