Hardvernoob vagyok, nem tudom összekötni a tv-m és a gépem?
Hellóka! Tegnap hozzájutottam egy LG 37LD450 televízióhoz, ami már be van kötve, ám a gépemhez is hozzákötném HDMI kábellel, hogy tudjak róla filmet nézni. Nos a géphez már nyilván van kötve egy monitor is, szóval a vidikártyához tartozó HDMI kimeneti nyílás így foglalt. Ámde én nem igazán értek ahhoz, milyen másfajta kimeneti nyílás s kábel létezik, szóval, ha tudnátok segíteni.. :)
Ha jól láttam, akkor a TV-be egyértelműen HDMI dugasz kell. A gépem (lényeges) tartalma:
AMD Athlon II X4 860K processzor
Gigabyte GA-F2A88X-D3H alaplap
Gigabyte GTX960 2GB DDR5 GV-N960WF2OC-2GD videokártya
Szóval, nem tudom ezekben van-e még valami olyan kimenet, ami jó lehet számomra, mert a HDMI-HDMI kábel nyilván nem jó, ha a HDMI port már foglalt. Az elosztós megoldásra gondoltam még, de az bonyolultabb, így is tele vagyok elosztókkal, hosszabbítókkal..
Szerintem a monitort kéne megnézned, hogy támogat-e mondjuk DVI csatlakozást vagy displayportot ( a GTX960-on van DVI, mini displayport és HDMI, ha jól tudom ) a TV-k általában HDMI-t támogatnak csak, mert az emberek nem csak a képet szeretik a TV-re kivinni.
Szóval, a monitort kösd valami mással a VGA-ra és HDMI-vel a TV-re! Ez az én tanácsom.
Köszönöm, lehet akkor a monitor kap egy másik kábelt, bár az se biztos, hogy tényleg a HDMI kimenetet foglalja :D
A DVI ezek szerint a hangot is átviszi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!