Megjött a Kaby Lake - érdemes picit várni?
Üdv!
Épp gépvásárlás előtt állok, kb egy hét múlva tervezem, fizetéskor. Már el volt döntve, hogy B150 alapokon Skylake i3-6100 lesz, 16GB DDR4 rammal. Csakhogy most olvastam, hogy megjött az új Kaby Lake. Igazából az olvasottak alapján nem hoz eget rengető előrelépést az új architektúra, legalábbis nekem úgy tűnik. Az a pár extra amit kínál, pl natív USB 3.1, nekem felesleges, illetve egy picit magasabb órajel. Szerintetek ennek tükrében érdemes megvárni az új procikat, lapokat, vagy megteszi a Skylake? Nem játékra kell, leszögezném, hanem fotókidolgozás, illetve hétköznapi feladatok.
Pentium G4560
Pentium G4560T
Pentium G4600
Pentium G4600T
Pentium G4620
ezek a modellek mind 2 mag 4 szálasak, pont mint az i3-ak.
egyébként, ha nem valami memóriaigényes munkát végzel, akkor elég 8 giga ram is, és akkor másra is marad keret
Végül 8GB 2400MHz DDR4 mellett döntöttem és került bele egy WD 120GB SSD M.2 csatlakozással. Majd később még alácsapok még 8GB-ot és jó is lesz úgy. (G.Skill Aegis)
Fotókidolgozás lesz (Corel AfterShot Pro 3, 64-bit) a leg memóriaigényesebb. De azt hiszem Virtualboxot is futtatok majd. Oda meg elkél a RAM.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!