Az ASrock megbízható alaplap gyártó?
Eddig mindig ASUS alaplapjaim voltak, de most talán jobb vétel lenne egy ASrock lap. Annyit tudok, hogy az ASrock az ASUS-ból vált ki, ezért úgy gondolom, hogy az is (akárcsak az ASUS) megbízható.
A válaszokat előre is köszönöm!
Kinek mi! Van, akinek ismerőseim közül 5 éve ketyeg egy Asus, halt már meg nála ASrock, Gigabyte, MSI... Ebből kifolyólag Asus párti! Van akinek 6-7 éve ketyeg egy Gigabyte... Szerintem nem szétbarmolt, normális, rendezett, használat mellett, jól hűtött házban bármelyik gyártó alaplapja megfelelő szolgálatot fog tenni, de persze mindenki azt mondja, hogy Asus-al nevet és minőséget veszel, van aki ASrock-al... Annyi a lényeg ne piszkáld hetente, havonta, nem kell azt pucolgatni 2 naponta!
De kiemelném, hogy ez csak az ÉN véleményem, lehet, hogy Jóskapista naponta szétkapja a gépet mert meglátott rajta egy porszemet! :)
Jó lesz bármelyiket választod, de ha vásárolsz is márkától függetlenül, gyártói garanciával!
Pl.: [link]
Üdv!
Asrock B85M PRO4 volt....
Kereken majdnem 1 éve (2015 dec31-2016 jan1) kapott zárlatot....
Először a RAM foglalatok adták meg magukat, majd a végére már a 4-ből csak 2 vagy 1 működött. Többnyire alvó módból nem tudott sohasem visszatérni....
Aztán szilveszter napján délután minden előzmény nélkül lecsapta az áramot. Nem csak a benti kis elosztót... Hanem az egész lakásban elment az áram. Cseréltem elosztót, kábelt a tápegységnek, ment még vele vagy 8 órát megint lecsapta......
Végól eljututtunk odáig hogy bekapcsoltam, pörgött 10mp-ig lepittyegte a hibakódot és leállt. És ezt ismételgette.
Annál az egy típusnál (8B85M PRO4) gyakori hiba volt hogy elszálltak a RAM modulok..... Gariba bevittem, ahol megnézték és komplett csere lett a vége. Jól jártam vele. Én annó 14-ért vettem a lapot amikor kicserélték az ára pedig 19 volt. Eladtam 16-ért, mindenki jól járt vele.
Részemről soha többet asrock alaplap, mert bár nagyon jó volt, amint látható nem bírta a strapát
Chieftec CTG 550-es táppal (akkoriban a fórumokon és itt is mindenki azt ajánlotta), és Zalman Z3 házzal aminek jó a hűtése, nem kellett volna ennek megtörténnie....
Gigabyte HD3-as alaplapom van most, és ami érezhető változás, az a kevesebb csati, a kisebb méret, de cserébe nem tudom hogyan de sokkal gyorsabban bootol a gépem....
Szóval részemről felejtős az Asrock, maradok Gigabyte vagy még ASUS párti....
Nem gyárt rossz lapokat. Nem ők az elsők, de ár/érték arányban nagyon jók.
Az élettartam sok mindentől függ.
Nálam 4 év után hülyült meg, szóval elmondhatom, hogy addig bírta.
Persze az idő alatt túlélt több áramszünetet, és még egy tápelszállást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!