Azt szeretném kérdezni, hogy az miért lehet, hogy egy játékba 10 percig van 280fps-em aztán meg csak 100...egy jó ideig.. lehet azért mert túl meleg a proci és vissza vesz a hatékonyságából?
Vagy csak megnézed aida64 vagy hwmonitor programban a hőfokokat.
2016. dec. 26. 15:38
2/9 MGéza válasza:
Aida64 stabilitás tesztet engedj rá. AZ Intel szerint kicsivel 72 C°fölött kezd el throttingolni(visszavenni a proci), szóval esélyes, hogy elöregedett a paszta a hűtő alatt vagy elégtelen hozzá maga a hűtő.
Köszönöm! Paszta nem hiszem hogy öreg, most cseréltem "minőségit" valószínű a hűtővel van baj mert az alap.:) 72fok-is szokott lenni,de általába 60fok...:'D
2016. dec. 26. 16:40
4/9 A kérdező kommentje:
85fok is...:D
2016. dec. 26. 16:56
5/9 MGéza válasza:
Az már kínosan sok, rá kéne szánnod valami normális hűtésre pár ezrest. Például ezt megvenném ha volna rá keret:
Alap órajelhez elegendő az is, ha húzni is szeretnéd (és tápod, alaplapod megfelelő hozzá) akkor még ~5000-et dobj rá vagy használtan azt amit ajánlottak.
2016. dec. 26. 20:41
8/9 MGéza válasza:
#6: Jó az is, de az igazából a középkategória ala körül helyezkedik el, amit meg én ajánlottam az meg a csúcskategóriába tartozik. Egy hűtőn nem nagyon van ami el tud romlani csak a venti, a wing boostok meg amik ezen vannak elég sokáig bírják, mivel alacsony fordulaton üzemelnek. Elég ránézni a két hűtőre, megszámolni a heatpitéket, na meg 140mm venti vs 92mm... ugye nem kell részleteznem? De pont ebben az árban kapható az Alpenföhn Ben nevis is ha félsz a használttól, az is komolyabb darab ettől, nem kell hanyatt esni mert hogy Cooler Master...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!