Jobb házhűtés kéne? A videokártyám miatt az SSD-m és HDD-m tartósan túl meleg marad rövid játék után.
Tudom, hogy vacak az Asus-féle VRAM hűtés AMD kártyákon. Amikor megvettem a VGA-mat, még nem tudtam, de mostanság nem tervezem lecserélni.
Egy 2 éves Asus, gyári OC-s R9 290X-em van, DirectCU II-es hűtéssel. Ebből kifolyólag rövid játék után is (15-20p, DX12-es játék) a VRAM 85-88°C körül mozog (GPU mag max 80°C), ami nem is lenne annyira baj, mert 2-3 percen belül visszahűl 44°C-ra, viszont az SSD-m és HDD-m is ilyenkor 46°C körül mozognak, és igen lassan hűlnek vissza 40°C alá. És azért kétlem, hogy az SSD-nek jót tesz, ha tartósan 45°C körül/fölött van.
A kérdésem tehát, hogy a ház hűtésének javításával változna ez valamit? Egy Gigabyte GZ-X7 házam van, felsőtápos, elöl-hátul alap ventik. Erősebb ventikkel, és/vagy jobban szellőző házra történő csere segítene a problémámon?
A válaszokat előre is köszi.
--
Asus H97-PLUS
i5-4690
2x4GB 1600MHz DDR3 RAM
Asus R9 290X DC2 OC
Samsung 840 EVO 250GB
WD 1TB Black
FSP Raider 650
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!