Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Windows 10, nem működik a hang?

Windows 10, nem működik a hang?

Figyelt kérdés

Win7 volt eddig rajta, de egy frissítés miatt elromlott rajta vmi, számtechesek újratelepítették és windows10-et tettek rá. Viszont azóta nem működik a hang.

Minden driver telepítve van, mégis azt írja, hogy a windows szolgáltatást nem lehet elindítani.

Néztem a windows szolgáltatásokon belül a windows audio-t, meg van a fájl is a system32-ben (audiosrv.dll), mégis mikor el akarom indítani, azt írja, hogy nem lehet, mert nem találja a fájlt.

Mit lehet ezzel kezdeni?

2016. dec. 26. 11:16
 1/10 P.O.C. ***** válasza:
Nem megfelelő driver lett telepítve. Vagy nem megfelelően van kiválasztva az alapértelmezett lejátszóeszköz.
2016. dec. 26. 11:29
 2/10 A kérdező kommentje:
de, megfelelő driver van telepítve. nem az a baja
2016. dec. 26. 11:33
 3/10 A kérdező kommentje:
És nem a lejátszóeszközzel van a baj, hanem a hangszolgáltatás nem kapcsol be
2016. dec. 26. 11:33
 4/10 anonim ***** válasza:

Te nagyon okos lehetsz, és ahogy látom, megfogadod mások tanácsát is.

De akkor nem értem a kérdést. :)

2016. dec. 26. 11:46
 5/10 A kérdező kommentje:

Mondom, hogy azokat már ellenőriztem és azok jók, nem azzal van a baj. Ha nem értesz hozzá, nem kell válasszolni. A driverekhez értek, ezért mondom, hogy nem azzal van a baj. Viszont win10-et még sosem használtam, nem értek ezekhez a windows szolgáltatásokhoz, mert még sosem volt vele problémám.

Nem kell ideböfögni minden sz.rt, mert attól még nem neked lesz igazad

2016. dec. 26. 11:49
 6/10 A kérdező kommentje:
Azért, mert nem értesz hozzá és segíteni sem tudsz? Bocs már, hogy nem érdekelnek az olyan válaszok, amiket tisztán leírtam a kérdésleírásban is, mégis egyből odaírja, mintha annyira k.rvára értene hozzá. Nem fogom megköszönni azt, hogy nem tudja elolvasni
2016. dec. 26. 11:55
 7/10 P.O.C. ***** válasza:

Foglalkozok már vagy tizen pár éve, számítógépek javításával, telepítésével, de olyat még nem pipáltam, hogy egy háttérszolgáltatás leállása miatt nincs hang.

Az ilyen szinte mindig driver alapú, vagy hardveres probléma.

Ilyen kevés infóból nem tudok többet mondani, ez tipikusan olyan, amit saját szememmel is látni kéne.

2016. dec. 26. 12:01
 8/10 anonim ***** válasza:
Na most kontrázz ! :)
2016. dec. 26. 12:43
 9/10 A kérdező kommentje:

Mit kontrázzak, ez nem verseny. Gyerekek nem tudom miért használhatják ezt az oldalt. A probléma röviden:

- a driver jól van telepítve tutira

- a hangszolgáltatásnál van a hiba, az audiosrv.dll fájllal. Nem engedi bekapcsolni

- az audiendpointbuldertől függ ez, de az működik rendesen

- ha rákattintok a service-ben, hogy induljon el ez az windows audio szolgáltatás, akkor azt írja, hogy nincs meg az audiosrv.ddl

- viszont ott van, ott, ahova hivatkozza a regedit-ben is, mégis ezt írja ki

- azt olvastam, hogy ezt a dll fájlt regisztárálni kell, de erre meg azt írja ki, hogy a dllunregisterserver nem található

és itt megállt a tudásom, mert nem tudom mi baja lehet ennek

2016. dec. 30. 16:44
 10/10 A kérdező kommentje:
Mondom, hogy az jó, mit nem lehet ezen érteni? A gyártó honlapjáról lett letöltve az, ami már 10 éve van a gépen, csak az újabb operációs rendszerhez tartozó. Az eszközkezelőben is kiírja, hogy megfelelő a driver hozzá
2016. dec. 30. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!