Nem működik a külső hangkártya. Mit tegyek?
A minap beszereztem egy Focusrite Scarlett 2i2 hangkártyát, ami nem működik. Sajnos nincsenek rendes hangfalaim, csak a HiFi tornyot kapcsolom rá Jack kábellel a gépre. Így semmi hang nem jön, pedig a gép azt írja, működik.
A kártyán van egy 6.5 mm-es headphones bemenet, hátul pedig 2 bemenet a hangfalaknak. Valahogy meg lehetne oldani, hogy működjön, amíg nem veszek rendes hangfalakat?
Bemenet? Szerintem azok kimenetek, legalábbis remélem. Mindenekelőtt próbáld ki a kártyát egy szimpla fejhallgatóval. Ha az szól, akkor a szerkentyű rendben van.
A Hi-Fi tornyokon ritkán van olyan bemenet, amelynek a jelét egyenesen kivezeti a hangfalra. Lejátszásra szánják, nem erősítőként való használatra. Ha van rajta mikrofonbemenet, akkor a Scarlett fejhallgatókimenetét megpróbálhatod rákötni. De a hangerőt nulláról kezdd ráadni, óvatosan, nehogy szétcsapja a tornyot.
Nekem 2/2 HiFin volt AUX bemenet, az egyik egy ősrégi, még mindig használom.
Kérdező, a számítógépen átállítottad az elsődleges lejátszó eszközt? Illetve drivert telepítettél?
Továbbá a tapasztalatom szerint az adott programok indítása ELŐTT kell átváltani, csatlakoztatni a külső hangkártyát, különben nem tudod átváltani (menet közben).
Driverek vannak, át van állítva.
Kutakodtam, és 2 megoldást találtam : a hangszóró kábeleit átalakítani 6.5 mmes Jackre, vagy új hangfalak vétele. Próbáltam, hogy lejátszónak a hangfalakat rakom be, feljátszónak pedig a kártyát. Így működött, de a hang minősége nem változott.
FLben nem működik, mert ott nem lehet külön állítani a be és kimeneti eszközt.
A fülhallgató kimenet azért van a hangkártyán, hogy halld, amit jatszasz a gitáron (legalábbis ezt írták).
Valószínűleg az új hangfalak vétele mellett döntök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!