Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen sorrendben vegyek új...

Milyen sorrendben vegyek új cuccokat a gépembe?

Figyelt kérdés

Jelenlegi konfig:

-H110-es alaplap (MSI)

-i3 6100

-8GB DDR4 2133MHz

-R7 360

-WD Blue 1TB

-Corsair CX430

Nem részletezem a konfigot pontosan, a lényeg a következő: Nekem a H110-es chipsetes lap bőven elég, elegek a csatlakozók, elég a két RAM slot, tuningolni nem fogok szóval...

Amit el szeretnék érni belőle a következő fél év alatt:

-alaplap marad

-processzor marad

-16GB RAM

-RX 470

-SSD?!

-táp marad, ha elbírja a konfigot..

Jelenleg 65k áll rendelkezésemre, még gyűjtögetni kell elég rendesen. Ti mit vennétek először? Vagy várjak és vegyem az egészet egybe?

2016. dec. 24. 21:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Ram és ssd most nagyon nem éri meg. Én videókártyát vennék
2016. dec. 24. 21:14
 2/6 anonim ***** válasza:

Hát én inkább procit meg alaplapot cserélnék első körben...

Aztán videokártya, majd ssd végül a ram.

2016. dec. 24. 21:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Én előbb kártyát, aztán procit végül SSD-t.

Őszintén megmondom én nem tartok igényt az SSD-re. Amíg betölt a gépem, az pont elég idő arra, hogy megmosakodjak... :D

Nekem win10-zel a boot időm 14 mp és nincs SSD-m. A játékok fő meghajtója a vga, és én azt váltanám egy rx470-re, esetleg elmennék dolgozni és mellé vennék még egy rx 480-at... :D

2016. dec. 24. 22:05
 4/6 Amarok Tonrar ***** válasza:
Előbb a VGA, a RAM ráér még, plusz most a legtöbb helyen drága. SSD igény szerint. A táp bírni fogja.
2016. dec. 24. 22:19
 5/6 A kérdező kommentje:

Miért processzort és alaplapot? Nem hiszem, hogy maga a H110 kevés lenne, processzor úgy sem tuning, kártyának meg mindegy. Processzort meg azért nem akarok cserélni, mert nincs értelme. Újabb játékok inkább videókártya igényesek, és ez a processzor megbírkózik a 470-el. Vagy tévedek? Nincs messze az olcsóbb Haswell i5-től.

Szóval RX 470 jó választás lenne? Nvidia kártyát nem veszek, nem kérek a túlárazott cuccaikból.

SSD kérdéses, mert nekem nincs bajom a HDD-vel, sőtt, mivel nem használtam sokat SSD-t, nem zavar a "lassúság".

Szal ez lenne a "fél éves terv". Ez arra kellene, hogy kihúzzam vele a Kabylaket követő generációig, akkor lenne alaplap és processzor váltás. Gondolom nem lesz addig DDR5. :D

2016. dec. 25. 09:41
 6/6 anonim ***** válasza:

Igazából már az is jó, ha veszel még egy hdd-t és úgy osztod fel partíciókra, hogy első hdd 200GB OS-nek, 100GB torrentnek a többi backupnak, a másikon meg 300GB játék, a többi meg filmeknek, zenéknek sorozatoknak.

Ez azért jó felosztás, mert így megkapja az első hdd teljes sebességét az OS, csak nagy ritkán használod a backup részt mikor felmásolsz rá valamit, vagy nézegeted az ott lévő dolgokat.

És megkapják a másik hdd teljes sebességét a játékok.

És mindig épp arra torrentezel amelyiket nem használod. Ha játszol akkor a rendszerlemezre, ha nem játszol akkor a másodikra

2016. dec. 25. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!