Milyen sorrendben vegyek új cuccokat a gépembe?
Jelenlegi konfig:
-H110-es alaplap (MSI)
-i3 6100
-8GB DDR4 2133MHz
-R7 360
-WD Blue 1TB
-Corsair CX430
Nem részletezem a konfigot pontosan, a lényeg a következő: Nekem a H110-es chipsetes lap bőven elég, elegek a csatlakozók, elég a két RAM slot, tuningolni nem fogok szóval...
Amit el szeretnék érni belőle a következő fél év alatt:
-alaplap marad
-processzor marad
-16GB RAM
-RX 470
-SSD?!
-táp marad, ha elbírja a konfigot..
Jelenleg 65k áll rendelkezésemre, még gyűjtögetni kell elég rendesen. Ti mit vennétek először? Vagy várjak és vegyem az egészet egybe?
Hát én inkább procit meg alaplapot cserélnék első körben...
Aztán videokártya, majd ssd végül a ram.
Én előbb kártyát, aztán procit végül SSD-t.
Őszintén megmondom én nem tartok igényt az SSD-re. Amíg betölt a gépem, az pont elég idő arra, hogy megmosakodjak... :D
Nekem win10-zel a boot időm 14 mp és nincs SSD-m. A játékok fő meghajtója a vga, és én azt váltanám egy rx470-re, esetleg elmennék dolgozni és mellé vennék még egy rx 480-at... :D
Miért processzort és alaplapot? Nem hiszem, hogy maga a H110 kevés lenne, processzor úgy sem tuning, kártyának meg mindegy. Processzort meg azért nem akarok cserélni, mert nincs értelme. Újabb játékok inkább videókártya igényesek, és ez a processzor megbírkózik a 470-el. Vagy tévedek? Nincs messze az olcsóbb Haswell i5-től.
Szóval RX 470 jó választás lenne? Nvidia kártyát nem veszek, nem kérek a túlárazott cuccaikból.
SSD kérdéses, mert nekem nincs bajom a HDD-vel, sőtt, mivel nem használtam sokat SSD-t, nem zavar a "lassúság".
Szal ez lenne a "fél éves terv". Ez arra kellene, hogy kihúzzam vele a Kabylaket követő generációig, akkor lenne alaplap és processzor váltás. Gondolom nem lesz addig DDR5. :D
Igazából már az is jó, ha veszel még egy hdd-t és úgy osztod fel partíciókra, hogy első hdd 200GB OS-nek, 100GB torrentnek a többi backupnak, a másikon meg 300GB játék, a többi meg filmeknek, zenéknek sorozatoknak.
Ez azért jó felosztás, mert így megkapja az első hdd teljes sebességét az OS, csak nagy ritkán használod a backup részt mikor felmásolsz rá valamit, vagy nézegeted az ott lévő dolgokat.
És megkapják a másik hdd teljes sebességét a játékok.
És mindig épp arra torrentezel amelyiket nem használod. Ha játszol akkor a rendszerlemezre, ha nem játszol akkor a másodikra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!