Ma mentem a szervizbe a notebookomért és kicserélték a lcd kijelzőmet, de halványabbnak látom a színét mint az előző lcd kijelzőnek. Mit tudok ez ellen tenni?
Nézd, ez szigorúan az én tapasztalatom: AU Optronics-ot eddig csak acereken láttam, köztük egy 250 ezres komolyabb laptopnál is, meg a 90 ezresnél is. Előbbi 3 nap után szórta a pixelhibákat, persze csak úgy, hogy a garanciát ne fedjék le. Ekkor döntöttem el, hogy olyan notit, ami AU Optronics-al van szerelve, soha többet.
Talán a VGA driverével tudsz utólagos színkorrekciót végezni, ha van benne ilyen opció (ATI, Nvidia és az Intel is támogatja ezt). Ez persze csak ilyen látszatmegoldás, de a komfortérzeted javíthatja.
Már azt sem értem, miért AU-t raktak bele, úgyhogy innentől kezdve nem tudom, mire lehetnek "kötelesek"... Ez kb olyan megoldás volt, mintha az opeledre ráraknak egy lada visszapillantót, mert nem volt másik...
Tegyük fel, nem véletlenül vettél LG-t kétszer annyiért és olyan kijelzővel, mert pl grafikus vagy, és az hozza a követelményeket színhelyességben. Ezzel a mostanival nem tudsz mit kezdeni, mert te magad, megfelelő eszköz nélkül nem tudod színhelyesre kalibrálni, amit felhasználóként tudsz, azzal viszont a szín lilába (stb) hajlik. Ezen okból fakadóan már most elvesztettél 3 munkát, amit meg megcsináltál, arról meg nem tudtak színhelyes színkivonatokat gyártani, és így nem tudták hozni kompozit nyomatban a proof értékeit.
Na ez már annyi nyomdai szakzsargon, hogy a pultosnak torkán akad az egere. Már csak beröffented, hogy félsz, hogy a megrendelő emiatt beperel, és akkor viszont... tetszikérteni.
Nem értem amikor a szervízben is látják, hogy nem jó, de még is megkapom, hogy ez van vigyed. Akkor most mi a fene van. Persze látom a kijelzőn az ikont. Persze arra megfelelő, de ha szart tesznek bele aķkor miért fizettem érte annyit. Vehettem volna egy szar gépet is.
Fogyasztóvédelem pedig zárva. Bravó Magyarország. Ide hozzák a sok szemetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!