GTX 1060/1070/1080 ellen valami amd oldalon?
Nem igazán követem a témát, de mindig abban a tudatban voltam, hogy az AMD az "gyártó" aki majdnem ugyanazt a teljesítményt, vagy picit jobbat ad olcsóbban, magasabb fogyasztással, hőtermeléssel.
Most gép vásárlás előtt állok, nézem a videókártyákat, és semmilyen más alternatívát nem látok az 1060 (6gb), és 1070 helyett.
Persze ott a 480 de a 8gb-os verzió ára egy 1060-oshoz áll közel, és nem jobb nála.
Ez azért van, mert a közeljövőben terveznek kiadni valami új kártyát? Vagy mi van a piaccal, hogy nem látok 1060-ra és 1070-re sőt 1080-ra sem, ütőképes ellenfelet?
Az új 1080-asra ha találsz amd megfelelőt megyek, veszek egy kalapot és előtted elcsámcsogom.
Az 1070-nél is ugyan ez, a közelébe sem ér az amd elvileg legjobb R9 Fury kártyája és még az 1060-at se éri be.
30-35 ezerért találsz jobb amd kártyát pl az RX460 veri a 750Ti-t de mert csak régi kártya és az új 1050 2 gigás verziója megint messze túlszárnyalja az amd kártyákat.
Az RX460-as 35 ezerért azoknak szokták mondani akik nem valami pénzesek de 45-ért már ottvan a jóval erősebb 1050-es.
Ha van az amd mellett egy újabb videókártya ami van akkor az amd kártyák teljesítményben bőven alul maradnak, nemhogy egy 1060-ast vagy akár a nagyobbik tesókat utol érjék.
Ebből látszódik meg, hogy imádod támadni az embereket, és még arra sem méltatod magad, hogy elolvasd a kérdést.
Szintén az a problémám amit Te leírtál.
Hogy-hol van az AMD oldalon a konkurencia?
Pedig a kérdés is elég egyértelmű, van a gtx 1060/1070/1080 ellen valami az amd oldalon? De akkor ahogy látom tényleg nincs.
S arra voltam kíváncsi, hogy miért van ez?
Valami jön a közeljövőben? Vagy az AMD-nél ennyire nem értenek az üzlethez, hogy pont abban az időszakban nem adnak ki konkurenciát amikor az emberek nagy %-a nem csak a 40-50 ezeres kategóriában gondolkozik?
Vagy ennyire nem érdekli az amd-t a többet fizető fogyasztók?
Esetleg nincsenek készen a termékek?
Vagy annyira nagy dobásra készülnek, hogy mindenki váltani fog amd-ra az új szériánál és abból várják a profitot vagy mi?
"Mint szokott"
Gondolom ez elárul róla mindent. :)
Persze, ők a HBM2-őt tervezik/fejlesztik. Szerintem nem éri őket megvenni, a 960-970-980 is közel azonos teljesítményű. Legalábbis én kivárom, nem fogok évente új videokártyát venni csak azért mert van.
Az nVidia-bak is lesznek HBM2es kártyái, talán Volta néven.
Sokat vár az AMD a Vega, majd a Navi kártyáktól, és az új memoria interfész elméletileg sokat fog jelenteni, szóval, nem hiszem, hogy ez csak mellébeszélés lenne, hiszen ők kezdték el anno a HBM1-et is fejleszteni a Hynix-el, és ha az nVidia is áttér rá, hiszen miért nem térne át, alapvetően egy jobb elrendezés, akkor szerintem hátrányban lesznek...bár ki tudja, hogy meddig, azért több erőforrással rendelkeznek, mint az AMD.
Az RX 480-pedig egy jó kártya, olcsóbb is mint az 1060, szóval aki spórolni akar, olyat vesz.
(És tapasztalataim szerint az Ati kártyák nem is romlanak el olyan gyakran mint az nvidiák)
..lényeg az, hogy büntet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!