Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehet venni számítógépházat?

Lehet venni számítógépházat?

Figyelt kérdés

Tökéletesen működik csak annyi szépséghiba van, hogy meg van repedve a gépház eleje.

Lehet külön venni üres gépházat és a cuccokat átpakolni abba? Persze tudom hogy nem mindegyik kompatibilis, de ha van ugyan olyan gépház mint nekem van akkor lehet üresen venni? Mennyibe kerül kb? Cserélte már ki valaki a gépház műanyag burkolatát (vagy nem is tudom hogy nevezzem)? Tapasztalat?

2016. dec. 20. 01:06
 1/5 BM-Striker ***** válasza:

Hacsak nem valami márkás géped van, a számítógép házak szabványos méretűek.

Egy új normális minőségű ATX formátumú számítógép ház, 10000 ft köröl kezdődik.

Műanyag burkolatot nem tudsz cserélni, mivel külön nem kapható az esetek 99,9%-ában.

2016. dec. 20. 01:37
 2/5 anonim ***** válasza:
10k-ért tökéletes a Zalman Z1 Neo. Link: [link]
2016. dec. 20. 11:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Ennyiért szinte ajándék!
2016. dec. 20. 11:16
 4/5 A kérdező kommentje:

találtam ugyan olyat mint ami nekem van.

Szóval akkor nem fontos hogy ugyan olyan legyen csak az a lényeg, hogy ATX legyen?

2016. dec. 20. 11:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem kell ugyan annak a modelnek lennie az új gépháznak.

Ha ATX alaplapod van, akkor igen, az új gépháznak is kompatibilisnek kell lennie az ilyen alaplapokkal. De nem csak ez, hanem a HDD, SSD és optikai meghajtó helyekre is figyelni kell a vásárláskor. Ha példul 2 HDD tárhelyed van, akkor az új gépben is kell lennie 2 HDD foglalatnak, hogy be tudd rakni. Ugyan így az SSD-k és optikák esetében is. Az csak jó, ha az új házban több foglalat van, így később is tudod bővíteni.

Ha van videókártyád, annak is bele kell férnie a gépházba. 40 centis kártyát nem tudsz belerakni egy 34 centi hellyel rendelkező házba.

Ezek az adatok a webshopok zömén le van írva, de magad is rákereshetsz egy adott modelre. Boltban pedig szívesen válaszolnak a kérdéseidre.

Érdemes a fent említett alkatrész adatokat leírni egy lapra, és online vagy személyes vásárláskor arról puskázni.

Lehet, hogy kihagytam valamit, érdemes jobban utánanézni/kérdezni a dolognak.

2016. dec. 20. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!