Lehet venni számítógépházat?
Tökéletesen működik csak annyi szépséghiba van, hogy meg van repedve a gépház eleje.
Lehet külön venni üres gépházat és a cuccokat átpakolni abba? Persze tudom hogy nem mindegyik kompatibilis, de ha van ugyan olyan gépház mint nekem van akkor lehet üresen venni? Mennyibe kerül kb? Cserélte már ki valaki a gépház műanyag burkolatát (vagy nem is tudom hogy nevezzem)? Tapasztalat?
Hacsak nem valami márkás géped van, a számítógép házak szabványos méretűek.
Egy új normális minőségű ATX formátumú számítógép ház, 10000 ft köröl kezdődik.
Műanyag burkolatot nem tudsz cserélni, mivel külön nem kapható az esetek 99,9%-ában.
találtam ugyan olyat mint ami nekem van.
Szóval akkor nem fontos hogy ugyan olyan legyen csak az a lényeg, hogy ATX legyen?
Nem kell ugyan annak a modelnek lennie az új gépháznak.
Ha ATX alaplapod van, akkor igen, az új gépháznak is kompatibilisnek kell lennie az ilyen alaplapokkal. De nem csak ez, hanem a HDD, SSD és optikai meghajtó helyekre is figyelni kell a vásárláskor. Ha példul 2 HDD tárhelyed van, akkor az új gépben is kell lennie 2 HDD foglalatnak, hogy be tudd rakni. Ugyan így az SSD-k és optikák esetében is. Az csak jó, ha az új házban több foglalat van, így később is tudod bővíteni.
Ha van videókártyád, annak is bele kell férnie a gépházba. 40 centis kártyát nem tudsz belerakni egy 34 centi hellyel rendelkező házba.
Ezek az adatok a webshopok zömén le van írva, de magad is rákereshetsz egy adott modelre. Boltban pedig szívesen válaszolnak a kérdéseidre.
Érdemes a fent említett alkatrész adatokat leírni egy lapra, és online vagy személyes vásárláskor arról puskázni.
Lehet, hogy kihagytam valamit, érdemes jobban utánanézni/kérdezni a dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!