Olyan számítógépházat keresek legfeljebb 50. 000 Ft-ig, amely jó szellőzéssel rendelkezik, jól hűt, de emellett halk. Ajánlanátok ilyeneket?
Konfig
i7 6700K 4 GHz
MSI GTX 1070 GAMING X 8G
ASUS Z170 Pro Gaming
Kingston HyperX Fury 2666 MHz 2x8 GB
Samsung 850 PRO 256 GB vagy Kingston HyperX Fury 480 GB
Western Digital Caviar Black 3.5 2TB
FSP Hydro X 550W
Be Quiet! Dark Rock Pro 3
Gondolom azért, mert egy ház kb nem mehet tönkre, így sosem baj, ha magasabb minőséget megfizeti, hosszútávon megtérül az ára.
Szerintem elég lesz neked egy Fractal Design Define C, a maradék pénzből pedig kicseréled a gyári hűtést 3db NF-A14 ULN-re.
Corsair Obsidian 550D, én most vettem használtan, a tesztek alapján jó, remélem ha hétvégén átcuccolok bele szintén jó lesz :D
Corsair Obsidian 750D Air flow verzió.
Fractal Design se rossz ilyen árkategóriában.
Fractal Design házakat nézegess.
Define R5, Define C
Közben én is nézelődtem és ezt találtam megfelelőnek. Most megnézem, amiket írtatok :)
És azért nem gtx 1080, mert az már nem fér bele a keretbe egyelőre :/
Így is 600K-nál tartok, remélem nyárig lemegy picit, akkor tervezem a vásárlást.
Nyárig még új hardverek is megjelennek, nem érdemes ennyire előre tervezni. (Milyen monitor lesz hozzá, hogy 600K-ra jön ki a végösszeg? A gép 530K-ra jön ki max, ha egy 38 ezres házat számolsz bele.) Nagyon szép összeállítás lenne amúgy, a tápegységet leszámítva.
Az alaplap, ha a kinézete is számít (egy ablakos gépházban a "hétköznapi" kinézetű H97-es Asus alaplapom nem fest a legízlésesebben, ezt elismerem), az a Z170-es lap az egyik legjobb "budget" választás (mondjuk, nem Mo-i viszonylatokban budget, meg itthon alapból drágábbak a hardverek...)
Ilyen konfighoz nem gondolkozol vízhűtésben? A választott CPU hűtő az egyik legjobb, esetleg egy Noctua NH-D14.
Tápegységnek viszont minimum egy Corsair RMi szériás tápegység jobban festene, főleg, ha OC-zni is tervezel. [link] (RMi szériából nem találtam 550-eset, de tuninghoz amúgy sem árt, ha egy picit több kakaó marad a tápban.)
Nem tűnik rossznak a ház, amit kiszemeltél, de szerintem 50k-t nem ér, talán 40-ért vehető lenne:
https://www.youtube.com/watch?v=tfkuKVd1YPY
Érdemes megfontolni egy Corsair 750D-t, ha mindenképp ragaszkodsz az árkategóriához. Bár a 30 és 40 ezer közti árkategóriába eső gépházak többsége már mindennemű igényeket ki kell, hogy elégítsen, 40 ezernél többért nem feltétlen érdemes venni. A Fractal Design házakat nagyon dicsérik. NZXT H440 is jó választás. Cooler Master MasterCase Pro 5 szintén. De ha mindenképp ragaszkodsz a kiszemeltedhez, hajrá.
Monitor: [link]
Táp: eredetileg EVGA SuperNova G2 750W volt kinézve, prohardveren javasolták helyette az FSP-t 550W-tal.
Vízhűtésen is gondolkoztam, de az nekem abszolút idegen terület, azt sem tudom, hogy melyik lenne olcsóbb, vagy hogy egyáltalán hogyan működik :P PS4-ről térek vissza több év után PC-er, mert programtervező informatikusnak készülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!