Lenne egy olyan hogy vettem egy új gépet (én raktam össze) és nem az elvártaknak megfelelően teljesít és most nem tudom hogy azért mert tényleg ennyi a max vagy driver hiba lenne vagy esetleg valami összeveszik egymással?
Gép:
-MSI B150 GAMING M3
-INTEL Core i5-6600K 3.50GHz
-HyperX 16GB FURY DDR4 2133MHz CL14 HX421C14FB/16
-GIGABYTE GV-N1060G1 GAMING-6GD GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 OC PCIE
-ENERMAX Triathlor ECO 650W
Játékok (Full HD) :
GTA 5 26-60 FPS
Black Desert 30-45 FPS
Riders of Icarus 50-60 FPS
HD:
Division 50-70 FPS ha a Sharpen image 100% ha 200% 25-35 FPS
milyen külön proci hűtőt raktál rá? Húzva van a processzor?
HDD új benne, vagy valami régi maradék az előző gépből?
Windows energiagazdálkodásban nincsen lenyomva takarékosra a mód? Ismerősnél pl emiatt a proci nem ment 1.6GHz fölé, ami AMD-nél elég érvágás XD
-Max grafikén van az összes game
-ALPENFÖHN Olymp proci hűtővel
-olyan közép idös az a HDD amire a játékok vannak rakva egy WD Blue 1TB de az op rendszer ssd-n van ami már elég régi de az a furcsa hogy az előző gépbe is ugyan ezek a merev lemezek voltak de ott valahogy jobb volt a gép
az elözö gép:
-gigabyte alaplap (már nem tudom milyen de semmi gamer cuc)
-i5 3330 proci
-8 GB ddr3 ram
-msi radeon r9 270x 2GB
-500 W táp
pl most a star warf battlefrontal próbáltam ki a régi konfigal 24-30 fps az ujjal pedig 34-40 fps ez valami siralmas és mindkét esetben full hd ba ugyan azokkal a beállításokkal
Hőmérséklet milyen terhelés alatt? (CPU, VGA, VRM)
Egyébként lehet driver hiba is, mostanában úgy tűnik sok gondjuk van.
Ha jók a hőmérsékletek akkor próbaképpen szedd le a DDU-t én ennek a segítségével próbáld végig a legutolsó 5 VGA drivert.
Ha ezután még mindig semmi akkor szedd le az MSI Afterburnert monitorozásnak.
Indítsd el, állítsd be, hogy mindent mérjen.
CPU/VGA/RAM/VRAM.. kihasználtság milyen?
(Csinálj egy képet, hogy minden rendesen látszódjon)
___
Szerintem egyébként felesleges teljesen maximum grafikára állítani a játékokat. Ha rendes FPS számot akarsz akkor kompromisszumokat kell kötnöd. Vagy drágább hardverek vagy néhány beállítást visszaveszel egy kicsit. Van néhány extra erőforrásigényes beállítás, ami 30-40% al csökkenti az fps-ed, de gyakorlatilag nem látsz különbséget.
CPU 49C° max kihasználtság 60% max
GPU 68C° max kihasználtság 90% max
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!