Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Merevlemezek hőmérséklete?...

Merevlemezek hőmérséklete? (többi lent)

Figyelt kérdés

Nemrég a Hard Disk Sentinel nevezetű kis angyallal megnéztem a merevlemezeim állapotát. Minden csodás volt! Semmi probléma, szerencsére. :)

Aztán merült fel bennem a kíváncsiság, hogy az SSD-m miért mindig 30 C°-os... Mikor beindítom a gépem, az 1TB-os HDD 15 fokról indul felfelé, majd 26-27 körül megáll, míg az SSD azonnal Boot után, majd pár óra használat után is változatlanul 30 C°-os...

SSD átlag 30 C°

HDD átlag 18 C° (nemrég tettem fel a progit, mikor sokat használom a gépet, ahogy mondtam, felfelé megy)

Tehát a kérdésem: Az SSD-k mindig 30 fokosak? Vagy csak én vagyok ilyen kivétel? :D

Különben egy Corsair Force LS SSD-ről lenne szó.

Előre is köszönöm:

MakroBox

UI.: Próbáltam keresni gugliban, de ilyen hosszú cuccra (az ssd mindig 30 fokos) nem dobott ki semmit, az SSD hőmérsékletre pedig csak a vinyójukat féltő szintén ehhez hasonló kérdéseket, így nem találtam semmit sem erről...

2016. dec. 19. 17:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Az SSD kezdőhőmérséklete is annyi mint a vinyóé hiszen egy helyen vannak. A 30 fok nem vészes sem az SSD sem a HDD esetén...
2016. dec. 19. 18:48
 2/4 pinkpancser ***** válasza:
Van sok SSD aminek a hőmérsékletét nem méri a sentinel. Nekem az OCZ és a Micron is 30 fokos mindig, pedig az egyiket laptopban ilyenkor kint is használom.
2016. dec. 19. 18:51
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, igen, akkor valószínűleg a Sentinel nem méri. A HDD 16 fokon, és ahogy írtam, az SSD 30 fokon kezdi.

Köszönöm szépen,

MakroBox

(UI.: Utólag rájöttem, hogy milyen h*lye vagyok, ha egy helyen van, nem lehet az egyik 30, míg a másik 16 fokos...)

2016. dec. 20. 15:22
 4/4 anonim ***** válasza:
SSD nekem is 30 fokos vinyo azért melegszik mivel mozgó alkatrészek vannak benne
2016. dec. 26. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!