Miért ilyen magas a cpu hőmérséklete?
Sziasztok, van egy Intel q9400 as processzorom, és az lenne a problémám, hogy terhelésnél 90-100°C körül mozog, viszont alapjáraton 45-50C.
Konfigom: cpu: Intel q9400 (e5700 hütővel, sosem volt tuningolva eddig irodai gépben futott)
vga:sapphire hd 7790 1gb Dual x OC
ram: 2x2gb
Hdd : WD 250gb 64mb 7200rpm
alaplap: Asus P5g41T/m lx
táp: na igen ez egy no name 450w táp viszont hosszu ideje semmi problémám nemvolt még vele
A gépházba van egy plusz venti is ami kifele fujja a levegot. Teljesen tanácstalan vagyok, ujra lett pasztazva, BIOSt frissitettem. amikor 100C koul van nem fagy és nem lassul szóval nagyon érdekes.
Szerintem itt két dolog lehet. Valamiért nem jó a feszültség, vagy a proci, és ezért ilyen meleg. De ez azért nem opció egyenlőre, mert mivel a BIOS nem tilt, így valójában a hőmérséklet nem ennyi. A terheletlen hőmérséklet is kicsit magas, hűtő(gondolom gyári) rajta van rendesen?
Szét kellene nézni a BIOS-ban, a kritikus hőmérsékletet lentebb venni, ill amit meg tudsz nézni, hogy ott terheletlenül mit mutat. Ha védelem jó, akkor lelövi a gépet. Ha mégsem teszi, akkor nem jó a hőmérséklet visszajelzésed a windows felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!