Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » I5 6600k hűtése?

I5 6600k hűtése?

Figyelt kérdés
Egy ilyen processzort meddig lehet felhúzni ? Ha igen fel lehet valakivel huzatni vagy csak házilag lehet ? Ha igen akkor milyen hűtés kéne rá ?

2016. dec. 15. 15:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem egy nagy feladat felhúzni, és alapból is "házilag" ajánlott szerintem, mivel te tudod hogy meddig akarod felhúzni, vagy meddig :D, ha nem tudod akkor nem értem miért is akarnád egyáltalán.

Egyébként elég jól húzható ez a proci, de szerintem k***ra felesleges még meghúzni..mire? Nincs olyan játék/kártya amit ez a proci ki nem hajtna...szóval nem értelek. Amúgy a gyári hűtöt egy ilyen procinál már relfexből cserélni szokás, akkor is ha esetleg nem húzod meg.

Amúgy 4,6 ig szokták húzni maximum, de egyáltalán nem ajánlom...én max 4,2 ig húznám.

2016. dec. 15. 15:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm a válaszod zöld pacsi :D
2016. dec. 15. 15:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Azt hiszem félre vagy tájékoztatva. Az alaplap dolga a processzor "húzása" (egyébként rohadt hülye szó, ne használd), ha kiveszed a processzort és berakod egy másik alaplapba, akkor a másik alaplapban nem lesz "felhúzva". Azaz ezek a beállítások az alaplapban tárolódnak. Emiatt nem is lehetne nem házilag OC-zni.

Az eddigi, általunk ismert mintakészletből annyit tudunk mondani, hogy minimum 4.4GHz-ig fel lehet húzni az i5-6600K processzorok jelentős részét feszültségemelés nélkül. Feszültségemeléssel pedig elméletileg akármeddig, ha rendelkezel megfelelő hűtéssel.

BeQuiet! Pure Rock szintű hűtéssel akár 5GHz-ig is el lehet jutni, ha elég szerecsés vagy.

2016. dec. 15. 15:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Húzni felesleges, akkor inkább egy drágább vízhűtés kéne, és megfelelő alaplap, ami 35-40 körül vannak az olcsóbbak. Illetve ehhez már jó táp is kell. a számolunk, akkor ennek az árárból, kijön egy sima lap, egy kicsivel olcsóbb táp, nem kell nagyon drága hűtés, és egy i7 6700, ami kb ugyan azt tudja mint a 6600k húzva. (el ne felejtsük, az már 8 szálon dolgozik, hiába nem lehet húzni, akkor is hozza a amit a 6600k)
2016. dec. 15. 15:28
 5/5 anonim ***** válasza:
4#, a legtöbb játék nem profitál a HT-ből ha már van 4 teljes értékű magunk, azaz az i5-6600K már alapórajelen jobb, mint az i7-6700. Másrészt igen, ha veszel hozzá drágább tápegységet és alaplapot (jobb hűtést amúgy is célszerű az i7-re, ha akarjuk hallani a gondolatainkat), akkor ugyanott vagy árban, de 1GHz-el nagyobb órajelen tudod pörögetni. Játékokban pedig az órajel pedig többet ér a HT-nél.
2016. dec. 15. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!