Tápegység hűtése külön ventilátorral?
Figyelt kérdés
Az a történet h néha hangoskodik a táp ventilátora, a minap meg már elkezdett akadozni. Arra gondoltam h ha végleg leállna akkor veszek egy külön ventilátort a gépbe amit rögzítek a tápra belülről és úgy oldom meg a hűtését.
Életképes lehet ez?
(régi asztali gépről van szó, erre nem szívesen költenék x ezer forintot, főleg h a tápnak egyéb baja nincs)
2016. dec. 13. 11:55
1/3 P.O.C. válasza:
Igen, lehetséges. Sokan oldják meg ezt házhűtővel vagy rossz tápból kiszerelt ventivel. A lényeg, hogy ugyan az legyen a max fordulata és a légszállító képessége.
2/3 anonim válasza:
Inkább szedd szét a tápot és vegyél bele egy új ventilátort, így sokáig nem lesz vele probléma. Ha nem mered szét szedni, biztos van az ismerőseid között egy "ezermester" aki meg tudja csinálni. A ventilátor cseréje egyébként nem tart tovább kb 15 percnél. A drótok összekötését én egy úgynevezett "csoki" csatlakozóval szoktam megoldani. Figyelni kell a Helyes polaritásra (piros drót a piroshoz, fekete a feketéhez). Így később is lehet cserélni a ventilátort.
3/3 A kérdező kommentje:
Először sztem megpróbálom belülről, nem termel olyan brutálisan sok hőt (300W) és eléggé szellősnek néz ki szóval lehet h elég lesz így is. Ha nem lesz kielégítő akkor kicserélem.
Köszi szépen a válaszokat!
2016. dec. 14. 13:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!