Milyen jó mechanikus billentyűzetek vannak egérrel?
Mennyitől kezdődnek igy egyben? Nem vagyok annyira otthon a perifériákban. Igazából az egerem (szerintem) elromlott vagy csak nem jól működik. És szeretnék egeret venni, de arra gondoltam, hogy akkor már a billentyűzetet is cserélem mechanikusra. Ha túl drága még a legolcsóbb is ebből ami még jó lehet csak egeret veszek. Ebből Asus ROG Sica-t néztem. Van ettől jobb olcsóbbért? A másik meg a hama urage illuminated, ez sokkal olcsóbb.
Ti mit vennétek?
egér bill szettből én még nem láttam olyat, amihez mechát adnak. egy jobb mecha önmagában ott kezdődik hogy 20k (de jellemzően inkább felette), és egy jó egérért is általában elkérnek legalább egy tizest.
ha nem ragaszkodsz ahhoz hogy mechanikus bill legyen, akkor egész vállalható kombó a masterkeys lite l - a billentyűzete hibrid membrános/mecha, amiről vegyesek a vélemények, van aki szereti, van aki nem. én még nem próbáltam, de videók alapján elég hangos, kattogós, gombjait viszonylag nehéz lenyomni. sima membránosnál jobb, ha nem zavar a hang. viszont pozitívum hogy a kupakjai cherry mx kompatibilisek, szóval később rá tudod rakni egy nem magyar, de ISO kiosztású világítós mechára. az egér ami van a szettben elég korrekt. nem egy világbajnok, és viszonylag magas a LOD-ja, de elég nagy rántásokat is le tud kezelni.
a sica jó lehet, de attól is függ mekkora a kezed és hogy szoktad fogni az egeret. a sica kisebb kézhez és calw/fingertip fogáshoz jó.
ahogy látod. a sica amúgy jó egér, ha illik a fogásodhoz.
illetve most elég sláger termék a logitech G102, ha nem probléma hogy ebay-ről kell rendelni, gyakorlatilag egy hangyányit gyengébb szenzorral szerelt G Pro - féláron.
vagy ha nagyon olcsón akarsz jó egeret, akkor szintén ebayről a logitech G100s - 6k alatt megvagy, és ha kiszeded belőle a súlyt, a legkönnyebb játékos egeret kapod.
hama egy vicc ezekhez viszonyítva. minőségre is meg kinézetre is.
Hamát ne vegyél semmi pénzért!
Akármennyire is jónak tűnik, az a márka egy hulladék. Több Hama termék is járt nálam, egérből 2 db, és mindkettő 1 éven belül elkezdett többszörösen kattintani. Még csak nem is dupla kattintást, de 5-7x-es (!) kattintásokat produkált... Valamint az asztaltól több centire felemelve, egy normális egérpad ellenére is, még mindig érzékelte a gép az egeret, mozgott (rángatózva) a kurzor. Egyébként is borzalmas a szenzora, parasztvakítás az egész, egy 700 Ft-os kínai vacak többet ér a Hama egereknél. Nemhogy 5-7 ezret, egy ezrest sem ér. Akkor már inkább egy olcsó, szimpla irodai (pl. Logitech) egeret használok.
Egérből (és billentyűzetből is) az 5 és 9 ezer közé eső árkategória az, amit nem érdemes megvenni többnyire, mert filléres, vacak minőségű termékeket találsz, csini, világító köntösbe, "gamer" címkével hirdetve. Persze, alap, hogy 20 millió DPI, meg 30 pluszgomb, meg megfőzi helyetted a vacsorát is. "Integrált 2400 dpi optikai gaming szenzorral" - Hama uRage Illuminated. Optikai gaming szenzor. Nincs több kérdésem.
A Prohardver által készített ajánlott egerek listáját láttad? Innen érdemes válogatni:
Az Asus ROG Sica nem annyira rossz választás, picit ugyan túlárazott, és ha használsz esetleg oldalsó gombokat, nem elég. Nekem laptophoz egy CM Storm Alcor egerem van, 11 ezerért szereztem be (most Karácsony előtt amúgy sem érdemes nagyon beruházni semmire, mert mindennek felment az ára), az asztalihoz egy Logitech G402. Az utóbbi jóval nagyobb, mint pl. egy Asus ROG Sica, nekem meg nagyon kicsi kezem van, de sose éreztem, hogy ez akadályozott volna. Bár személy szerint jobban szeretem a nagyobb egereket, a kisebb darabokon begörcsöl a kezem.
Vagy spórolj ki picit többet rá, és vegyél 9-13 ezer körül valamit, vagy pedig maradj legalább annál az Asus példánynál.
Hamát, Trustot, A4Tech-et, AULA-t, és a hasonló márkákat kerüld. Ismeretségi körben és interneten is sok negatívumot olvasni a termékeikről.
Egyébként igen, mechanikus billentyűzetet nem találsz olcsón, ha normálisabb minőséget akarsz abból is. Bár írtad, hogy végül kihagyod a billentyűzetet, azért én is hozzáfűzöm, hogy nemhogy 20k fölött, sokszor 35k fölött kezdődnek a normális mechák.
A mechanikus billentyűzet nálam a Corsairnél kezdődik (abból is Corsair Strafe RGB-m van), 40-45k fölött. Az Asusnak is akadnak normális termékei 35-40k kategóriában, illetve a Logitech se rossz, viszont ők saját gyártmányú kapcsolókat használnak, nem Cherry MX-et, amikkel nincs személyes tapasztalatom. (Razer dettó.)
amit a razer használ újabban az szimpla cherry klón, csak magasabban van az érzékelési pontja, ezáltal elvileg gyorsabb valamivel mint a sima cherry - ez sztem szimpla marketing duma.
a loginak asszem van cherry boardja is, illetve egy saját, romer-g nevű hibrid membrános/mecha megoldás. hangja alapján nem rossz a romer, illetve jó tapasztalatok vannak vele, de én maradok a cherry-nél.
Logitech g102 külseje nagyon tetszik. De ebay-ről nem akarok akarok rendelni.
Szerintem akkor megvezsem az asus rog sica-t. Oldalsó gomb a mostatin is van és talán 2x használtam akkor is csak kipróbáltam, hogy mire jó ez, de azóta hozzájuk se nyúltam.
Nem ilyenektől félek. Azt se tudom hogy mivel leeht ott fizetni. De nem baj, maradok a sica-nál.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!