Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videokártya tápellátása?

Videokártya tápellátása?

Figyelt kérdés

Van nálam egy AMD Radeon HD 5670 videokártya.

Ha minden igaz, ez a videokártya maximum 61 Watt-ot fogyaszt. Ha jól tudom, a PCI Expressz x16-os slotja maximum 75 Watt-ot képes biztosítani egy videokártyának.

A probléma viszont az, hogy nekem az alaplapon csak egy PCI Expressz slot van, ami ráadásul csak x1 nagyságú. Ebbe bele tudnám valahogy tenni az említett videokártyát? Annyit még mondok, hogy fizikailag belemegy, mert az alaplapon az x1-es slotot direkt úgy csinálták, hogy a vége nincs lezárva műanyaggal, hanem van egy lyuk, és így belefér az x16-os videokártya az x1-es slotba. Nade, a legfontosabb: Az x1-es PCI Expressz slot is képes biztosítani maximum 75 Watt-ot a videokártyának? Én űgy tudom, hogy mérettől lefelé csökken... Az x16 75 Watt-ot képes leadni, míg az ettől kisebbek, például az x1, x4 és x8 kevesebbet tud... Ez így igaz? Nagyon nem vagyok benne biztos! Javítsatok ki nyugodtan! A válaszokat előre is köszönöm, a hasznosakért megy a zöld pacsi! Még valami: A HD 5670-et 1 db ventilátor hűti. A teljesítménycsökkenéssel pedig tisztában vagyok...

2016. dec. 11. 17:40
 1/1 anonim ***** válasza:
Ha bele megy, akkor működni is fog.
2016. dec. 11. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!