Merjek drasztikus processzor bővítést végre hajtani 15 éves gépemen?
0,8-ról 1,8ghz processzor bővítés lenne egy netbookon.
Leégetheti hosszútávon a nagyobb processzor?
Megnőhet annyira az energia fogyasztás hogy nem kap elegendő energiát a monitor?
Forrósodhat jobban a gép?
...stb
Lehet valami maradandó kár a jobb helyett?
Lényegtelen szétszereltem valóban az a processzor való bele amit gondoltam és van nagyobb csak hogy alaplapi integráltnak nevezett eljárással van odarögzítve és hiányzik 2 szerszám a cseréhez.
Hőlégfúvó és ragasztópisztoly.
Processor type AMD Turion 64 MT-34
Processor clock frequency 1.8 GHz
Processor frontside bus 800 MHz
Chipset ATI Radeon Xpress 200M
Memory 0.5 GB
SODIMM slots 2
Available SODIMM slots 1
Processzor ment volna bele a gyári helyett.
Nézz utána ha érdekel ez egy olyan processzor ami 800mhz-n üzemel addig ameddig többre nincs szükség.
Lehet beviszem egy szakszervízbe.
Nem akarom lecserélni mert amire használom szerintem jó!
Valamint kuriózum és emlék. De mit kezdjek egy 8 órát bíró akkumulátorú 3 hangszórós sztereó sd kártyával bővíthető számítógéppel ami wifis és mobilinternetes és vezetékes netes és integrált adsl telefonos, és kivetítőre is fel lehet kötni karaokie módban is.?
nagy szerencséd van akkor itt találsz proceszort ,
Dragdev, nem csak ramot lehet cserélni, de kb azt a legegyszerűbb (legalábbis a legtöbb gépen).
A cseréhez pedig nem csak hőlégfúvó és ragasztó kell. A BGA-zás azért picit komolyabb meló. Ha mégis a csere mellett döntenél, akkor tudok adni elérhetőséget olcsón, jó cuccokkal dolgozó céghez. Azt viszont megértem, ha ragaszkodsz a géphez. Nekem is megvan még az első, pedig évente 5-10 laptopot veszek :)
"A frekvencia és fogyasztás közt nincs összefüggés."
Csak annyi, hogy az órajel növelése növeli a teljesítményt, az energiafogyasztást és így a hőtermelést is.
Legalábbis ugyanannál a fajtánál/példánynál.
Eltérő technológiájú lehet hatékonyabb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!