Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem azonos márkájú, de azonos...

Nem azonos márkájú, de azonos feliratú laptop töltő kompatibilis?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Adott egy Toshiba laptop, amit használtan vettem egy utángyártott töltővel. Jó ideig működött is, de most úgy néz ki feladja a szolgálatot (a töltő).

Régebbről maradt egy gyári HP töltőm, aminek semmi baja és gondoltam, hogy hátha jó lehet a Toshiba laptophoz és nem kell akkor új töltőt vennem hozzá. Csak annyit hallottam róla, hogy mindegyiknek a legjobb a saját töltője, illetve nyilván a töltő paraméterei sem elhanyagolhatóak, de mindkét töltőn ezek a feliratok szerepelnek:

INPUT: 100-240V~1.5A(1,5A) 50-60Hz

OUTPUT: 19V(19V)-...4.74A(4,74A)

A kérdésem az, hogy be merjem e dugni a régi töltőt és hogy használhatom e vele biztonságosan a laptopot vagy szükséges ennek eldöntése érdekében még másik információ is?

Köszönöm a válaszokat előre is!

2016. dec. 10. 17:16
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha ugyanaz a volt és amper, nyugodtan bedughatod, semmi különbség nem lesz.
2016. dec. 10. 17:21
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Kb. minden laptop 19V-os töltőfeszültséget használ. Az ampernél csak az a lényeg, hogy ne legyen számottevően magasabb az eredetinél (alacsonyabb lehet, max akkor lassabban tölt). A kérdés inkább az, hogy a csatlakozó megfelelő-e, mert abban szoktak különbségek lenni.
2016. dec. 10. 17:37
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Közben megoldódott a problémám. Mint kiderült valóban működött volna a dolog, de annyira erre koncentráltam, hogy belefutottam abba, amit a #2-es írt és a csatlakozók nem voltak pont ugyanazok a méretek.

Úgyhogy új töltő lett a vége.

2016. dec. 31. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!