Üdv! Laptopomban szeretném a processzort cserélni mert nem valami erős. De nem tudom hogy ehhez milyen lenne kompatibilis. Valaki segíteni tudna?
Az adatai ezek. Acer Aspire 5349-em van, 4 Gb rammal.
Valamelyik nap bemegyek egy laptopszervízbe, de előtte én is szeretnék magam "okosodni" hogy ne tudjanak annyira csőbe húzni, ezért kutatgatok és kérdezem meg itt.
Előre köszönöm :)
"Socket 370 támogatású chipsetek" azt jelentik akkor hogy ezekre lehetne kicserélni? pl az i8xx-esre is akár?
Lehet cserélni egy másik Socket G2-as tokozásúra
Az előzőnek : miért ne lehetne?
A probléma az hogy a 370-es foglalathoz nincsen jobb processzor. Ami azt illeti a jelenlegi processzorod a 370-es foglalattal a legerősebb szóval ennél jobb a te foglalatodra nem létezik.
De még ha létezne is és tegyük fel beleraknál egy 3ghz-eset akkor sem lenne sokkal gyorsabb mert gondolom a grafikai chip sem r9 széria XD. Hülyeség volt windows 10-et belerakni mert sok minden nagyon lassú lesz benne.. pl youtube-os videók akadozni fognak 720 vagy 1080p-n.
Ha merevlemezt használsz akkor cserélj ssd-re(klónozd vagy telepítsd újra a windows-ot) mert sokkal gyorsabb lesz tőle a laptopod.
Ha azért kell új proci mert játékokra kell akkor azt felejtsd el és térj át PC-re.Nekem i5-3550s proci/r9 280x gigabyte grafikus kártya és 8gb ram van és még minding futnak maximumon a legújabb játékok.
Remélem segítettem.
4-es
Az előző alatt az 1. értem.
Hát a videókártya 2gb-os benne de többet nem tudok. Egyébként meg a win 10 kicsit se lassú nekem és 1080-ba szoktam nézni a youtubon és kanyar nélkül veszi.
És nem játékra kellett vna hanem egy tervezőprogram(archiCad 19) használatára ami így is megy, csak a 3D-s nézetnél kicsit mocorog már.
De köszönöm
Ez HM65 chipet Socket G2 foglalattal, nem 370.
Everest baromságokat írt ki az újabb gépeken, legutolsó verziója 2010-ben jött ki. A te géped ennél újabb. AIDA64 van az Everest helyett.
Jobb oldalt fent a Filter by socket: alatt klikkelj a Socket G2re, látni fogd, hogy milyen processzorokat támogat
A Sandy Bridge alapuaknak menniük kell
Többen írták, hogy az i5 2410m gond nélkül megy
4-es vagyok.
észre sem vettem hogy Everest-et használ.
Az már tényleg elavult..
A g2-es foglalatra tényleg vannak jobb processzorok.
Keress egy jobbat a 8-as hozzászóló linkjén és próbáld meg beszerezni. Lehet, hogy találsz olcsón használtat is.
Még hozzátenném nem biztos, hogy fog is működni.
Nekem van két hasonló laptopom(az egyikben a grafikai chip gyengébb)és amikor átraktam a processzort a másikba a képernyő csak sötéten világított.A másikban tökéletesen működik. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az erősebb processzor nem biztos, hogy kompatibilis az alaplapoddal.
Na meg aztán nézd meg ezt a képet és ha nem is tudsz jól angolul a recommended hardware-nél a RAM sort olvasd végig. Legalább 4 magos processzor(vagy több) és 16GB RAM kell ahhoz hogy részletes modellekkel tudj dolgozni.
Nekem nincs meg ez a program de biztos van benne olyan lehetőség hogy csak vázlatosan dolgozz vele(kevesebb grafikával) mert szerintem az az a minimum hardware igény ezen a képen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!