Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy tudnak emberek SSD...

Hogy tudnak emberek SSD nélküli géppel együtt élni?

Figyelt kérdés
2016. dec. 7. 21:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Könnyen,a Debian 30 másodperc alatt bebootol,a Win 7 se sokkal rosszabb.Ez türelmen múlik,nekem sosem volt több száz K-t érő gépem szóval mindig ki kellett belőlük a maximumot,rengeteg türelem szükséges.

Szóval együtt lehet vele élni.

2016. dec. 7. 21:20
 2/14 anonim ***** válasza:
59%

Egész jól. Pl. az összes android-os és iphone-os így él - azokban sincs ssd jelenleg. Nem láttam, hogy nyomorognának vagy a sarokban sírnának hajnalonként. Tulajdonképpen egész kiegyensúlyozott az életük.

Egyébként részemről hdd van, amiről bootkor berántam a ramba az os-t, és...és...mégse kérdezem meg, hogy hogyan tudnak az emberek ramdisk nélkül élni a hozzáképest csigalassú ssd-vel.

2016. dec. 7. 21:24
 3/14 anonim ***** válasza:
17%

Ha lenne eszed fel se tetted volna a kérdést.

Volt SSD-m, valóban gyorsabb, de a 4-5 éves élettartam és megbízhatatlanság - ukk-mukk-fukk egyik pillanatról a másikra oda minden adat - rádöbbentett arra hogy vissza térek a raptorra, RAID-ben még gyorsabb is mint az ssd ár arányról meg nem is beszélve.

2016. dec. 7. 21:26
 4/14 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

Szia!

Hát ,hogy tudok ssd nélkül élni?

Nem tudom, nem használtam még ssd-t a gépemben. A Rendszerem egy 160gb-os 38%-os Sata 1-es Seagate Barracuda-n van xd.

Nem érzem olyan gigalassúnak, de lehet ,hogy megszoktam. A gép nem érződik lassúnak (nekem). Nekem teljesen felesleges. És nem azért mert azt akarom mondani ,hogy az ssd szar, mindössze kollégista vagyok, és amennyit használom az otthoni gépem, nem kell.

A gépem:

MSI H81M-E33

Pentium g3260 2x3.3Ghz

Kingston 1600Mhz DDR3 1x4GB CL9

Seagate Barracuda 160GB 7200RPM

Wester Digital Caviar Blue EZEX 1TB 7200RPM

XFX Radeon HD5850 1GB GDDR5 Black Edition

Galaxy Radeon HD5450 512mb GDDR3

Cooler Master Elite Power 600W

2016. dec. 7. 22:17
 5/14 anonim ***** válasza:
21%
Hát 120G-s ssd árából 1T hdd kijön. Szóval igy lehet nélküle élni. Persze van akinek a pénz nem számít.
2016. dec. 7. 23:08
 6/14 anonim ***** válasza:
Az elmúlt lassan 6 év nagy részében, amióta van PC-m, nem használtam SSD-t, megvoltam nélküle. Most, az új gépemben nyár eleje óta már van egy 240 gigás HyperX SSD, ami érezhetően jóval gyorsabb, mint a mellette lévő WD Red vinyó. Így ha megint SSD nélkül kéne gépeznem, valószínűleg már zavarna a hiánya. Ha az ember megszokja a jót, nehezen válik meg tőle.
2016. dec. 8. 03:32
 7/14 anonim ***** válasza:

Elég könnyen.

Én pl az elején nem vettem a gépembe SSD-t, mert így jobb proci meg videokártya belefért. jó 1 év után raktam bele, a windows 10-15 sec alatt bootol be, nem 30-40 alatt, nem semmi.

3D tervezésnél nem volt előnye a bika proci meg vga miatt, játékok amúgy is HDD-ről mennek, a gyorsabb boot meg az esetleges gyorsabb keresés intézőn belül az egyetlen, ami számot tevő, én nem éreztem olyan előnyét, mint amiről te itt ódákat zengsz.

Persze ha valakinek az a fontos, hogy megnyomja a gombot és bekapcsol 20 másodperccel előbb, mert az aztán hatalmas idő, annyi idővel már a kész vacsorát megfőzöm, akkor hajrá. Én személy szerint elvoltam a HDD-mel is.

Kényelmi funkciónak elmegy, de azért ne istenítsük, ha rendes vas van mellé eléggé elveszik az előnye.

Régi, lassú rendszereknél, amit főleg kisebb irodai dolgokra meg netezésre használnak, ott tényleg áldás lehet, de simán lehet élni SSD nélkül is.

2016. dec. 8. 08:37
 8/14 anonim ***** válasza:

Eddig egész könnyen sikerült.

Lehet, hogy ez most meglepő lesz, de ezek az emberek is ugyanúgy élnek, mint bárki más. Ugyanúgy reggel felkelnek, elindulnak iskolába vagy dolgozni, aztán délután hazajönnek. A legtöbbjüknek vannak barátai, családja, valami hobbija, és sokuk sportol is valamit. És ugyanazt eszik, mint a többiek.

Komolyan: ennyire nem kéne drámát csinálni pár másodpercből. Nem fogok fetrengni a kíntól, amiért a rendszer nem 20, hanem 40 másodperc alatt, vagy urambocsá' 1 vagy 2 perc alatt áll fel. Ennyi idő alatt épp, hogy kényelmesen elhelyezkedek az asztalnál, de ha hozok be valami innivalót, akkor már rég fel is állt a rendszer, mire odaérek.

A programok indításakor az az elenyészően kevés időveszteség szintén nem zavaró.

Cserébe viszont ugyanazért az árért a tárolókapacitás többszörösét kapom.

2016. dec. 8. 10:34
 9/14 A kérdező kommentje:
Ezen az oldalon mindenki 3D tervez, renderel, videót szerkeszt. Érdekes.
2016. dec. 9. 06:30
 10/14 anonim ***** válasza:
Hogy te mit csinálsz a gépeddel, az rád tartozik, én gépészmérnökként dolgozom vele, meg kikapcsolódok játékokkal :D
2016. dec. 9. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!