Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyire jók az egy ventis...

Mennyire jók az egy ventis vízhűtések?

Figyelt kérdés

Például:

DeepCool MaelStrom 120T RD

Cooler Master Seidon 120V ver.3 RL-S12V-22PR-R1

Lepa LPWAC120-HF AquaChanger 120

Egy i5-ös procihoz kellene. Tökéletes a léghűtés is, de én valami halkabb megoldásban gondolkodom.

A válaszokat köszönöm!

2016. dec. 3. 03:46
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
A Cooler Master nem éppen halk. A másik kettővel nincs tapasztalatom. Nekem most egy Corsair van egy ventis, i5-4690K és nagyon halk. A hőmérséklet 4,3GHz-en 100% terhelésnél 42°C fölé nem megy. A CM elég kellemetlen hangú. Nagyon magas a pumpa fordulatszáma.
2016. dec. 3. 05:51
 2/23 anonim ***** válasza:

A víz mitől lenne halkabb? A pumpa nem hangtalan, és a hűtőbordát is ventilátor hűti. A leghalkabb (a passzív hűtésen túl persze) a léghűtés, noctua d14\d15 hozza rengeteg 240 es vízhűtés szintjét, és mellé szinte teljesen hangtalanok.

Én ezeket borzalmas ötletnek tartom, akkor van értelme vízben gondolkodni ha a léghűtés nem elég, csak egy plusz hibaforrás. Egy 500-1200 rpm körül járó venti egyáltalán nem zavaró még nyitott házban sem, zártban meg azt is megkockáztatom hogy egyáltalán nem hallod. Egyetlen kivétel a liquid freezer 240, baromi jó áron van, 26-27 körül már hozzá lehet jutni és hozza egy 40 ezres corsair szintjét a tesztek alapján.

2016. dec. 3. 05:53
 3/23 anonim ***** válasza:
47%

Látom rengeteg tapasztalatod van benne. :)))

A d14\d15 nem hozza a szintjét. És nem is halkabb. Maradjunk enyiben.

Cooler Master Seidon 120V 17600Ft-tól

Enermax Liqmax II 24300Ft-tól

ARCTIC Liquid Freezer 240 26300Ft-tól

Corsair Hydro Series H75 28000Ft-tól és megeszszi a Noctua-t

Noctua NH-D15 30000Ft-tól. Nem kell annyira hájpolni. Semmi különleges nincs benne. Divat ajnározni, ennyi.

2016. dec. 3. 06:13
 4/23 anonim ***** válasza:

[link]

Ez a Noctua

És ez az általad lehurrogott víz

[link]

És most lehet cáfolni

2016. dec. 3. 06:29
 5/23 anonim ***** válasza:

Itt az FPU terhelés, ami 30 fokkal a híres Noctua alatt marad. :)))

[link]

És még jobban is néz ki, mint az a kávé/fosbarna toronyház.

2016. dec. 3. 06:59
 6/23 anonim ***** válasza:

Ez igazán professzionális teszt volt, köszönöm, belátom tévedésem. Rajtad kívül mindenki hazudik az interneten, világos.

[link]

[link]

[link]

A d14\d15 azért van agyonhájpolva, mert iszonyatosan jó hűtők, pont. Okádék módon néz ki a színválasztás miatt minden noctua cucc, ezzel a legteljesebb mértékig egyetértek, de a teljesítménye vitathatatlan.

Az árakat nem tudom mi célból másoltad be, egy szóval nem mondtam hogy olcsóbb a d15, csak hogy alatta jelenleg az egyetlen vízhűtés amit érdemes megvenni a liquid freezer 240, mert a többi nem hozza azt a szintet, és csak plusz egy felesleges hibaforrás. Csak azért vizezni hogy vizezz meg ostobaság, a léghűtés megbízhatóságot illetően összehasonlíthatatlanul jobb, a ventilátoron kívül semmi nem tud elromlani benne.

2016. dec. 3. 07:12
 7/23 anonim ***** válasza:

Semmivel sem ás teszt mint ami az oldalon van. Ezt is az Aida64-el csináltam. Ahogy ők is. És te jöttél 40000-es árakkal. Én meg azt hiszem el amit személyesen látok, ha máshol esetleg mást is írnak. Mennyivel profibbak a tesztek máshol? Össze rakják, feltelepítik az Aidát, és elindítják. Vagy tévedek? Ugyan már!

Az általad belinketlen meg i7 3770K-val is magasabbak a hőmérsékletek.

2016. dec. 3. 07:21
 8/23 anonim ***** válasza:
És nem azért vizezek, mert csak. Munka közben sokszor használom 4,7-4,8GHz-en. Elég sok időt meg tudok spórolni. Pedig a videokártyák is be vannak fogva a számoláshoz. Azt meg a léghűtés nem győzi.
2016. dec. 3. 07:24
 9/23 anonim ***** válasza:
És 22800-ért vettem.
2016. dec. 3. 07:25
 10/23 anonim ***** válasza:
Az nem tűnt fel, hogy az alapos teszted alapján a kis 17 ezres cooler mastered nem csak a 30 ezres d15 előtt jár, de 40 ezres h110 et is kényelmesen maga mögé utasítja úgy, hogy egyetlen venti hűti? Meg minden(!) más hűtést is, legyen akár 360 as víz? Olyan apróságokat érdemes figyelembe venni, hogy pl ugyanazt a procit használod-e, és a szobahőmérséklet megegyezik-e. Így, egy decemberi hajnalban nem kizárt, hogy némi előnyhöz jut bármelyik hűtő - de még ilyenkor is baromság a 36 fok, futtasd fél órán keresztül aztán hihetsz a szemednek, stressz tesztet nem pár percig futtatunk, annyi idő alatt a stock cooler mellett sem forrósodna fel túlságosan.
2016. dec. 3. 07:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!