Van olyan program ami megosztja a feladatokat két gép között?
Szerintem nincs olyasmi progi amit te szeretnél , bár nem vagyok supermen :)
Én pár éve annyit kérdeztem itt hogy olyan progi pétezik e ahol több képernyö ( ld. több gép) között szabadon huzgálhatom az ablakokakat azért is elküldtek a csba ....
Hülyeség. Miért?
Először is, a gépigény jelentős részét a grafikai terhelés teszi ki. Namost, ahhoz, hogy két gépre szétoszd a feladatot az kéne, hogy a játék úgy legyen megírva, hogy a szükséges grafikához kapcsolódó számítások függetlenek legyenek egymástól, így kirendelhető két különböző feldolgozó egységre. Ez szinte soha nincs így. De még ha ez meg is lenne, ott a másik, méretes probléma: A két gép közötti kommunikáció olyan tetűlassú lenne, hogy az teljesen ellehetetlenítené a feldolgozást. Csak a miheztartás végett, a videokártyáknak azért (is) van saját különálló memóriamoduluk, mert rettenetesen lassú lenne, ha a RAM-ba kéne ki-bepakolnia az adatokat. Egyszerűen lassú az elérés. Pedig ez még mindig messze messze sokkal gyorsabb, mintha két gép között kéne passzolgatni őket. Arról nem is beszélve, hogy még azt is alig tudják megoldani a GPU fejlesztők, hogy ugyanolyan típusú GPU-kat képes legyél kombinálni, nemhogy teljesen eltérő gépekben, teljesen eltérő hardvert. Ez felejtős lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!