Miért életlen a képernyőm?
Figyelt kérdés
Egy 2000 éves SyncMaster 1200NF-et kell használnom. Már alapból automatán nem sikerül a képet pontosan a monitorra illeszteni. De a probléma hogy borzasztóan életlen a kép. alig lehet elolvasni a feliratokat csak ha a Windows 125%-osra állítom. Továbbá az széleken elég erőteljes RGB separation van. Ezek normálisak egy ilyen őskövületnél vagy lehetne valahogy javítani rajta?(azon kívül hogy pixelre pontosan megpróbálom bepozicionálni a monitort)2016. nov. 24. 15:34
1/12 SimkoL válasza:
Szét kell sajna kapni és állítani a fókuszon. Ahogy öregszenek az alkatrészek előfordulhat ilyen hiba. Pár perc, de egy szerelő elkér érte annyit mintha vennél egy másikat.
2/12 A kérdező kommentje:
ja és mellékesen a bal alsó sarok elszíneződött, ezt lehet javítani?
2016. nov. 24. 16:28
3/12 anonim válasza:
Az elszineződés lehet valami mágneses tér miatt, vagy rossz a lemágnesezése. Ha csinálja menüből a degauss-t és utána is elszíneződött marad, akkor mágnes van a közelben.
Az élesítéshez meg szedd szét, és a sorkimenő hátulján találsz 2 vagy 3 kis tekergetőt. A screen feliratút azt hagyd, és a focus feliratún tekerj üzem közben és figyeld a változást, ha 3 db van, akkor van vízszintes és függőleges fókusz is, természetesen mindkettőt be kell lőni, pár perces meló+a szétszedés.
4/12 SimkoL válasza:
Javaslom, hogy csinálj egy nyalóka műanyag pálcikájából csavarhúzó szerűt ha nem annyira értesz az elektronikához. Nem viccből mondom.
5/12 A kérdező kommentje:
van szigetelt csavarhúzóm
2016. nov. 24. 17:42
6/12 A kérdező kommentje:
Mágnes nem volt a közelben de valószínűleg tökre lett azzal téve. viszont most hozzácelluxoztam egy mágnest az oldalához amivel sikerült ellenkompenzálni az elszíneződést, csak nem tökéletesen.
2016. nov. 24. 17:43
7/12 A kérdező kommentje:
Viszont nem vagyok biztos benne hogy a mágnes hosszútávon is jó megoldás e, vagy csak tovább rontja a monitort.
2016. nov. 24. 17:46
8/12 anonim válasza:
de menüből nyomsz egy degauss-t
és el kell hogy tűnjön, a mágnes nem jó megoldás, foltos lesz tőle az egész kép.
Vagy csak kapcsold ki, majd be, ha hallod hogy rúg egyet a lemágnesező tekercs, akkor jó a lemágnesezés, ha nem akkor rossz benne a ptk, ki kell cserélni!
9/12 A kérdező kommentje:
WOW, azt hittem hogy majdnem jobban elrontottam a monitort mert ahogy próbáltam beállítani a mágnesekkel az egyik véletlen közel került hozzá és foltot hagyott, aztán addig rakosgattam a mágneseimet amíg sikerült egy picivel jobb eredményt elérnem mint amilyen alapból volt. Most akkor ez egy reset. De az eredeti az még mindig ugyan ott van a bal alsó sarokban.
2016. nov. 24. 18:12
10/12 anonim válasza:
Látom nem fogod amit írok, a menüjében van lemágnesezés, ha az működik eltüntet mindenféle foltot, vagy ha kikapcsolod, hagyod lehűlni, majd bekapcsolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!