Blue-ray lejátszót szeretnék venni, milyent ajánlanátok?
Olyan blue-ray lejátszót szeretnék ami merevlemezről is lejátsza a filmeket, sorozatokat menüvel együtt. Legyen az ISO vagy mappa szerkezetes.
A másik kérdés, hogy mindez megoldható-e laptopon. pl.: HDMI kábellel rádugom gépre külső merevlemezt rádugom lejátszóra, és a lapi monitorán lejátszom.
Azért gondolkodom lejátszóban, mert TV-n is azt tudom használni, és sajnos FullHD TV nem mindig áll rendelkezésemre.
Itt alapvetőleg több probléma van a kivitelezésben. A laposodnak csak HDMI kimenete van, azaz bejövő jelet nem kezel. Ebből kifolyólag, nem tudsz jelet bevinni. Amennyiben megoldható volna, akkor sem tud mit kezdeni a rendszered, egy külső, teljes értékű lejátszót nem tud kezelni.
Ha elrugaszkodunk a lapostól, blu-ray lejátszó helyett, valami media playert választanék,(popcorn hour, wd) optikai meghajtó nélkül, ez simán boldogul a népszerű formátumokkal, merevlemezről. Persze ez is csak külső eszközön(TV, monitor) működik.
A laptop csatlakozóit, ebből a szempontból el kell felejtni, mind csak kimenet.
Értem. A gondom az, hogy külföldön dolgozom és csak ritkán áll full HD TV a rendelkezésemre, hogy legyen értelme egyáltalán azon nézni blue-ray filmeket, így leginkább csak laptopon tudok filmezni. Sajnos ahogy néztem, nem igazán van olyan ingyenes program ami meglelően tudja kezelni a blu-ray tartalmakat. Ide veszem, hogy eredeti menüvel játsza le, extra, kimaradt jelenetek stb, stb, minden úgy menjen ahogy azt a készítők megkreálták.
Szinte mindenki a Power DVD-t írta, hogy az tudja ezeket, de az sajnos nem ingyenes, és ahogy néztem nem is magyar, ami gond.
vlc-vel le tudom játszani a legtöbbet, de az macerás, sorozatnál meg pláne. Valami ötlet esetleg, hogy tudom megoldani, hogy Menüsen minden úgy menjen ahogy kell laptopról? Esetleg valamilyen program ami magyar nyelvű és ezeket tudja?
Hát én egy teljesen ingyenes és régóta bevált programot használok, és eddig nem volt rá panaszom, a blu-ray isokat is szépen viszi, meg úgy általában mindent.
Media player classic home cinema:
Egyszerű mint a fakocka, de teljesen jó
letöltöttem és feltelepítettem a programot, de a gond, hogy ez sem menüvel játsza le. Ez annyiból jobb mint a vlc, hogy nem próbálja megnyini a sok egyéb fájlt, rögtön elindítja a sorozat (2 CD-s, 1 CD-t nyitottam meg mappa megnyitással) első részét.
A sorozat nem ISO-ban van hanem mappa szerkezetes. Lehet ez lenne a gond neki?
Az előfordulhat, hogy ez a struktúra nem tetszik a progiknak. A VLC és HomeCinema is nagyon jó. Én évek óta használom ISO és eredeti lemezek lejátszására, de a menüvel még nem volt gondom. Minden olyan mint egy asztali lejátszón( felírat, hang, extrák, kimaradt jelenetek stb., minden választható).
De ha ezek a programok nem kezelik rendesen, akkor az asztali lejátszó sem fogja. Nekem van egy Samsung Blu-Ray lejátszóm, de évek óta nem használtam, mert tulajdonképpen ezek a programok és a pc kiváltotta. Sőt, sokkal kényelmesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!