Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AM3+ alapokra tényleg szó...

AM3+ alapokra tényleg szó szerint felesleges pénzt kiadni és arra gépet építeni?

Figyelt kérdés
Mert most pl ha összedobok egy I5 konfigot azzal mivel leszek előrébb ? Jelenleg Fm2+ alapokra épített gépem van. És nem tudom érdemes lenne e intelre áttérni.
2016. nov. 19. 14:30
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
nem túl erős ez a vga ennek a procinak ?
2016. nov. 19. 15:07
 12/31 anonim ***** válasza:
0%
nem , játékhoz kell erösnek lennie ..
2016. nov. 19. 15:11
 13/31 anonim ***** válasza:

#4: gratulálok fiam ülj le, egyes!

Én anno i5 4460-ra váltottam egy a10-5800k apu-ról szintén fm2+. Egy r9 270-es kártyám volt. Az i5-el 10-20+ fps növekedést tapasztaltam majdnem minden játékban. Ha valaki azt mondja nem érdemes i5-re váltani, mert a programok inkább grafika intenzívek, és egy fm2-es proci mellett teljes gőzzel menne egy 1070-es az egy balfék.

Nyugodtan válts i5-re ha megtartanád a jelenlegi ramjaidat, elfogadható lenne egy i5-4460. És később ha lesz kereted videókártya. De ha ügyesen bizniszelsz, eladod a procit, lapot, memót, és a váltásra szánt pénzt, válthatsz skylake platformra.

2016. nov. 19. 15:17
 14/31 anonim ***** válasza:
Mármint hozzácsapod a váltásra szánt pénzt. :) Jól elírtam előbb höhh.
2016. nov. 19. 15:18
 15/31 anonim ***** válasza:
*!dragdev Ismét kitettél magadért. Minek venne erős vga-t egy gyenge prociba, ha gyakorlatilag mindenhol cpu limitje lenne? Alig profitálna a kártyából.
2016. nov. 19. 15:20
 16/31 MGéza ***** válasza:
#13: mondtam én hogy nem lenne erősebb? 10-20fps-t kaptál cirka 2x annyival drágább prociért, na ha valami egyes, akkor az ez :D Na pont ez az, amiért nem szoktam senkiek soha elsősorban a lap meg a proci cserét javasolni, inkább egy erős vga-t :)
2016. nov. 19. 15:26
 17/31 anonim ***** válasza:
16#: Az a vga gyengesége miatt volt 10-20. Vga-t vehettem volna, de nem lettem volna előrébb. Így viszont erősebb vga-val jóval több fps van. Ha egy proci pl egy fm2-es 20 fps-t produkál olyan játékokban, ami proci és vga intenzív, hiába vettem volna egy gtx 1070-et mellé, ha ugyancsak 20 fps-em lenne. Jó példa a Farcry 4. a10-5800k-val, és 6670-es kártyával sok helyen grafikai beállítás és felbontástól függetlenül lement az fps 25-30-ra. Hiába vettem aztán r9-270-et. A jelenség megmaradt. I5-re váltás után ugyan azokon a helyeken vagy a triplájára ugrott az fps. Persze vehet erősebb vga-t, de akkor sírás lesz, hogy nahát, mégsem olyan erős sok játékban nem változott semmi.
2016. nov. 19. 15:35
 18/31 MGéza ***** válasza:
0%
Ha én is úgy gondolkodtam volna mint te kedves 13-as, akkor kidobtam volna a kukába az A10-7700k procimat és vettem volna alig 30-40k ráfordítással Intelt, csak mert az AMD nulla és örülhetnék, hogy az Intel igp-n minden akad. Elmondom ellenben én mit csináltam: Vettem egy Gtx 670-et, meghúztam 4Ghz-ra procit, azóta nem akad semmi, bátran odacsavarhatok minden beállítást. Költségem kb ugyanannyi volt, de az élmény nem éppen ugyanaz, amit kihoztam a keretemből.
2016. nov. 19. 15:36
 19/31 anonim ***** válasza:

Vagyis oda kell figyelni a ballanszra. Erős vga-t felesleges gyenge proci mellé rakni, ha fele annyit sem dolgozik majd, mint amennyit bírna. Pénzkidobás. Inkább erősebb proci, ami mellé később lehet tenni erősebb vga-t.

Egy fm2+ -os proci mellet egy hd 7850-es kártya sem futja ki magát pedig az nem mai darab. Persze itt nem 4-5 éves és régebbi játékokra gondoljunk.

2016. nov. 19. 15:39
 20/31 anonim ***** válasza:
18# És most van egy olyan platformod, amit nem fejleszthetsz. Bár ha beéred kompromiszumokkal, a mai játékokkal ellehetsz. De lassan ott tartunk, hogy az amúgy is gyenge procid kevés lesz a low beállításokhoz is. Hiába húzod a procit, negyed annyi kakaód se lesz mintha platformot váltottál volna. Igaz, ha nem volt kereted kártyára, megértem.
2016. nov. 19. 15:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!