Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » FM2+ alapokra megéri gépet...

FM2+ alapokra megéri gépet építeni?

Figyelt kérdés
Ha igen milyen proci és vga párost ajánlotok ?
2016. nov. 8. 18:54
1 2
 1/13 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Akkor éri meg ha apu-s gépet akarsz.
2016. nov. 8. 18:56
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

APU-ra csak akkor van értelme építeni, ha nem szeretnél dedikált kártyát. Ez az APU lényege.

Minden egyéb esetben AM3+, Intel 1150,51 foglalat irányában érdemes nézelődni.

2016. nov. 8. 18:57
 3/13 anonim ***** válasza:

[link]

Anno sokat gondolkodtam, hogy egy ilyen rendszer is elég lenne, viszont maradtam az intelnél. Ha kicsivel többre vágynál mint mondjuk a G4500 akkor ez jobb választás lehet mivel pont az i3 6100 és az említett processzor között helyezkedik el. Viszont az AMD processzor TDP-je 95W, a skylake pentium g 4500 esetében pedig 54W körül alakul. Tehát ebből kiindulva lehet érdemesebb lenne várni, ha mindenképp AMD a favorit, mert lehet hamarosan jön a Zen. :)

2016. nov. 8. 19:01
 4/13 anonim ***** válasza:
16%
...Óvatosan ezzel a Zen-el. Pofára estek már egy párszor, van egy sanda gyanúm, hogy ez mostsem marad el...:(
2016. nov. 8. 19:03
 5/13 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
#4 ember, már láttunk teszteket, jó lesz az.
2016. nov. 8. 19:06
 6/13 anonim ***** válasza:
..ember..majd meglátjuk.
2016. nov. 8. 19:11
 7/13 anonim ***** válasza:

A bulldozernél azt gondolták, hogy mindenki átáll rövid időn belül sok magra, ez volt az egyetlen baj vele. Fél\harmad áron hozta az akkori i7 sebességét 8 szálon futó programokban(illetve, pár százalékkal elmaradt tőle, de az árkülönbözet miatt ez nyilván nem volt probléma). Hivatalosan 65-95 között fogyasztó darabok lesznek, intelhez hasonló IPC mellett(habár az lehet, hogy összességében lassabb lesz, az órajelet homály fedi), SMT vel - a tényekből kiindulva jó lesz. Azt nem szabad elfelejteni, hogy ez egy teljesen új processzor amin 4 éve dolgoznak, a nulláról, semmi köze az FX ekhez - ennélfogva nem is ahhoz kell viszonyítani.

Az Intel is volt ám határ szar, a P4 érában az AMD szanaszét szpatta(gyakorlatilag pont fordított volt a helyzet mint most), rá pár évre meg jött a C2D\C2Q, és szépen visszatértek a köztudatba. Most meg ott tart, hogy senki sem ajánl AMD t semmire - szóval nem kell leírni őket, inkább drukkolj, hogy sikeres legyen, a konkurencia hiánya tehet arról, hogy az intelnek van 1700 dolláros procija, gyanítom a legelvakultabb intel fan sem szeretné, hogy ugyanezt eljátsszák az alsóbb szegmensben is(vagy van aki szeretne i5 áron pentium g t venni?).

2016. nov. 8. 19:34
 8/13 anonim ***** válasza:
Értem én. Én nem hiszek már az AMD-nek, ebből kifolyólag platformot sem építek rá többet. Ezt érték el, ennyi idő alatt. Nulláról? A PS4-es Jaguárral mi van? Egyszerűen arról van szó, hogy nagyban lesz@rták a PC-s platformot, persze szeretnének visszakeveredni valahogy... Én nem kérek belőlük többet, pedig volt FX-em, van itthon FM2+ is, de én nem hiszem, hogy még egyszer pénzt adok AMD-ért.
2016. nov. 8. 19:43
 9/13 anonim ***** válasza:

Miben hazudtak? Anno azt mondták, hogy 8 szálon i7 hez közeli teljesítményt hoz - ez igaz is. HBM ről azt mondták, hogy brutális sebességnövekedéshez vezet - szintén igaz, 4k ban az előző generációs fury lenyomja az 1070/980ti t, és a hbm az egyetlen előnye annak a kártyának. rx480 ról azt mondták, hogy vr minimum szintjét megugorja - ez akkoriban 970\290 szintet jelentett -, ez is igaz volt. A 480CF vs 1080 persze félrevezető volt, de ha nem most kezdtél játszani akkor már úgyis tudtad, hogy ez játékonként nagyon eltérő volt(ettől függetlenül pofán kéne verni őket érte természetesen).

Más így hirtelen nem jut eszembe az utóbbi időből, de tényleg érdekel hogy mikor állítottak konkrétan valótlant, vagy hogy miért gondolod hogy nem lehet megbízni abban amit mondanak - ez fontos, rendszerint a félreértések abból fakadtak hogy az emberek elkezdtek találgatni, aztán tényként kezelték a pletykákat, és jött a csalódás a megjelenéskor.

Félreértés ne essék, nem vagyok elvakult amd fan, ugyanilyen gyökér módon viselkedtek ők is mint az intel amikor ők voltak a királyok(sőt, az első 1000 dolláros cpu t is az amd nek köszönhetjük), benchmarkok alapján vásárolok(történetesen amd procim van, viszont jó okkal - munkára kellett a gép elsősorban, és anno 40 körül kaptam 8 magos fx et, i7 re meg épp nem volt pénzem(megjegyzem az fx8 am 8 szálat kihasználó programokban(és igen, én sok ilyet használok) hozza egy 6600 szintjét - ez most 65k az iponon, ritkán olvasni ilyet, de az egyik legjobb hardveres döntésem volt ez az fx annak idején(mondjuk az is hozzátartozik, hogy ha játszok, akkor elsősorban battlefieldekkel, azok meg a bf3 óta szépen kihasználják a sok magot)).

De ha már arról beszélünk, hogy melyik brigádban lehet megbízni.. az nvidia anno megtiltotta mindenkinek, hogy 980ti sli ellen méregesse az 1080 at, és korábban 20x(igen, hússzoros) sebességnövekedésről beszéltek(persze apró betűkkel oda volt írva, hogy "bizonyos területeken") amiből végül lett 30%(persze hatalmas ugrás, félreértés ne essék, de ettől függetlenül akkora parasztvakítás mint annak a rendje, 2000% vs 30%, nevetséges). A lista egyébként annyira hosszú, hogy kapott egy méretes postot is

[link]

Az intel meg generációnként kiprésel magából 5-8 százalékot, és úgy promózza mintha világmegváltás lenne. Természetesen szíved joga arra a cégre köpködni amelyikre csak szeretnél, nekem nem a barátom sem az intel, sem az amd, sem az nvidia, azoktól vásárolok akik a legtöbbet adják a pénzemért(ha meg nagyon hasonlóak, akkor meg azoktól akik kevésbé néznek hülyének).

2016. nov. 8. 20:26
 10/13 anonim ***** válasza:

...

Ennyire nem akartam belemászni a témába, de ez a nulláról építjük a mindentverő procceszort...dumát ezt nem veszi be a gyomrom. De érdekes, hogy a konzolokra mindig volt kapacitás,(hozzáteszem, nem is akármilyen) ez meg hirtelen fontos lett...ugyanmár. cirkusz a népnek...

2016. nov. 8. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!