Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Asus Radeon RX 480 8Gb ROG...

Asus Radeon RX 480 8Gb ROG STRIX vagy asus Gforce 1060 6Gb ROG STRIX?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tervben van egy új videókártya beszerzése, viszont nem igazán tudok dönteni a 2 kártya között. Az Gforce-nak jobb a grafikus chip-je, viszont a Radeonnak több a memóriája. Kicsit az Gforce felé húz a szívem mert szoftveresen több a támogatás hozzájuk. Nektek mi a véleményetek?

Előre is köszi!

2016. nov. 16. 20:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Mit jelent az hogy a GeForce-nak jobb a grafikus chipje?OGL-ben meg DX11-ben picit erősebb mint az RX 480,viszont Vulkan-ban és DX12-ben az RX 480 az erősebb.GTX 1060 kevesebbet fogyaszt,az RX 480-nak meg több a VRAM-ja.

Ma már szerintem nyugodtan elmondhatjuk hogy semmivel sem jobbak az NV driverei mint az AMD-é.Én úgy vettem észre hogy ma az AMD már több drivert ad ki mint az NV.És semmivel sem bugosabbak az AMD driverek mint az NV meghajtói.Sőt az NV 375-ös meghajtói kész katasztrófák.A legutolsóban (ami asszem ma jelent meg) is beragad a kártyák memória órajele ezért teljesen játszhatatlanná teszi a játékokat,tessék csak utánanézni.

Egyébként ha erről a két kártyáról van szó,akkor egyik sem.Asus termékei túl vannak árazva,miközben semmivel sem tudnak többet mint a konkurencia termékei.

Én ezt venném:

[link]

Majd 15 ronggyal olcsóbb mint az Asus,és még jobb is a hűtője.

2016. nov. 16. 20:29
 2/15 A kérdező kommentje:
Szia! Én a grafikus chip órajelére gondoltam. A Radeon 1310 MHz-es míg a Gforce 1620 MHz. A jobb szoftver támogatás alatt a Gforce experience-re gondoltam meg vannak játékok amikben bizonyos dolgokat az nvidia kártyákra (jobb szó híján) optimalizálnak rá, mint pl a witcher 3-ban a haj fizikája.Javíts ki nyugodtan ha hülyeséget beszélek. Nekem mindig Asus termékeim voltak és és sose csalódtam bennük. Igazából azon parázok, hogyha veszek egy olcsóbb kategóriásat, az anyagminőség miatt kevesebb ideig fogja bírni.
2016. nov. 16. 21:35
 3/15 A kérdező kommentje:
Vagy ha már itt tartunk te milyen kártyát ajánlanál ami tényleg megbízható és max 110000?
2016. nov. 16. 21:40
 4/15 anonim ***** válasza:

Ilyen áron jelenleg nincs jó vétel. Vagy vegyél drágábban gtx 1070 -et, vagy olcsóbban 1060 -at. Egyébként én nvidiát vennék, mert az amd általában azokban a játékokban jobb, amik jól vannak optimalizálva, így nvidián is jól mennek.

Azok a játékok, amik majd a szaggatást okozzák(Pl.: ark survival), nvidián jobban futnak.

2016. nov. 16. 22:41
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak a grafikus chip "sebességétől" függ az hogy milyen gyors lesz az adott kártya.Az RX 480 GPU-jában a Polaris10-ben majdnem dupla annyi shader végrehajtó van mint a GTX 1060 GP106-os GPU-jában.Vagy textúrázókból is sokkal több van a Polaris10-ben,a memóriavezérlő (GMC) is nagyobb mint a GP106-é.Ezeket az NV például a magasabb GPU órajellel és a nagyobb backenddel (ROP vagy blending egységek) kompenzálta.Az NV nagyon sok pénzt költött arra a Pascal architektúra tervezésekor hogy minél magasabb órajelen dolgozzanak az ALU-k (shaderek,CUDA magok-úgy hívod ahogy akarod),és hogy emellet az IPC ne legyen alacsonyabb a Maxwell architektúráénál.De asszem hogy kicsit elkóboroltam :D

Összességében:Vannak és lesznek olyan játékok ahol az NV és ahol az AMD lesz jobb.Ez azért van vagy lesz mert teljesen más a két GPU,architektúra felépítése.Van olyan játék amelyik a magasabb órajelet és van olyan amelyik a több shader végrehajtót kedveli.

A GeForce Experiencet nagyon sokan szidják mostanság,és fel sem telepítik.De a ShadowPlay az tényleg jó dolog.

Ez a haj fizika (HairWorks vagy PureHair) be van építve egy zárt forráskódú middleware-ba amit Nvidia GameWorks-nek hívnak.Ez inkább DX11 alatt érhető el,DX12-ben vagy Vulkanban már nem annyira mert ez a kettő multi engine,explicit API.A GameWorks pedig nincs felkészítve multi engine funkciók fogadására.

Ez a "haj fizika" meg van az AMD oldalán is,régebben TressFX-nek hívták.Egyébként most is létezik egy újabb verziója a TressFX 3.1.Ez viszont egy teljesen nyílt forráskódú hajeffekt,a GPUOpen része szóval bárki használhatja.Valamikor teljesen beleolvad egy adott játékmotorba ezért az átlag gamer észre sem veszi hogy létezik.Nem lehet se ki se be kapcsolgatni.

Anyagminőség miatt nem kell aggodódnod.Asus nagyon jó és minőségi komponenseket használ a VGA-i tervezésekor,de olyan undorító módon rakják össze hogy az nem igaz.Sokszor se a VRM se a VRAM chipek nem kapnak hűtést.

Az az XFX amit linkeltem sokkal jobban van összerakva,és megjegyezném hogy a VRM hűtése valami brutál jó.Anyagminőség miatt sem kell aggódnod.

Ahogy az előttem lévő is írta,110e-ért jelenleg nincs VGA.Drágábban van GTX 1070 olcsóbban RX 480 meg GTX 1060.Szerintem nyugodtan vedd az RX 480-at,nem fogod megbánni.Esetleg még ha elárulnád hogy milyen játékokkal tervezel játszani,akkor lehet hogy konkrétabb választ tudnék adni

2016. nov. 17. 10:32
 6/15 A kérdező kommentje:

Szia.

Ha most a kezeim közé kerülne a fentiekből valamelyik akkor a Witcher 3-at, Dragon Age Inqusition-t és az X-com 2-t tolnám újra. De leginkább a Mass Effect Andromeda miatt tervezek kártyát cserélni. Most jelenleg egy GTX 660-as kocog a gépemben aminek a csillaga szép lassan leáldozik és már nem bír lépést tartani a nagyobb mérető textúrákkal és a gyenge optimalizáltsággal.

2016. nov. 17. 14:47
 7/15 anonim ***** válasza:

Mass Effect Andromeda-ról sajnos nem tudjuk hogy melyik fél fogja szponzorálni a játékot és hogy kinek az effekjeit fogják használni.

Witcher 3 és XCOM 2 NV játékok de nagyon jól futnak AMD kártyákon is.Az előbbi nagyon fekszik a Polarisoknak az újabb driverekkel.XCOM 2 meg már megjelenéskor jól futott AMD-n.

A Dragon Age Inqusition pedig AMD szponzorált játék.Emlékeim szerint ez a játékok jobban szerette az Nvidiát,de hogy Polarison hogy fut azt nem tudom,mert nem a legújabb játék és nem igazán tesztelik a kártyákat ezzel a játékkal.

Szerintem bőven jó lesz neked az RX 480.A 8GB VRAM és az időtálló architektúrája miatt valószínűleg tovább fogja bírni a játékokat magasabb FPS szám mellett mint a GTX 1060.Vulkanban és DX12-ben is

2016. nov. 17. 16:07
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat!:)

Meggyőztél:D. De ha mégse válik be... Megtalállak ( csak viccelek XP )

Köszönöm szépen még egyszer. :)

2016. nov. 17. 18:01
 9/15 A kérdező kommentje:
Ha még esetleg figyeled ezt a topicot egy olyan kérdésem lenne hogy, anno halottam olyan híreket (és a kolegám is szerint is ez volt nála), mely szerint az Intel procik és az AMD kártyák nem szuperálnak együtt tökéletesen és persze ugyanez fordítva (az NV kártya a AMD procival). Persze nem veszek mindent készpénznek amit az interneten olvasok, de azért ott motoszkál az ember fejében a dolog. Megtudod ezt erősíteni vagy cáfolni, hogy tényleg így van-e? Amúgy egy I5-2500K procim van. Utólag is köszi még egyszer.
2016. nov. 17. 19:13
 10/15 anonim ***** válasza:

Bocsi a késői válaszért,most néztem rá erre a topikra.

Az hogy az AMD kártya nem szimpatizál Intel processzorral hülyeség.Ennyi erővel az NV kártyáknak sem kellene szimpatizálniuk Intel procival mert a két cégnek egymáshoz semmi köze.

i5 2500K még ma is egy erős processzor,de egy ilyen kaliberű kártya megköszönne egy kis CPU tuningot ;)

2016. nov. 18. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!