Miért nem ismeri fel a winchesterem a Windows?
Win 7 oprendszerem van.
Vettem egy WD 1 terra vinyót.
Ennek már új fajta sata csatlakozója van.
Van egy régebbi 60 Gigás Maxtor vinyóm, aminek a jumperét slave -re állítottam és betoltam egy mobil rackbe, amit bekapcsoltam, zúg, világít a zöld rajta. Ez még régi ide csatlakozós. Az ide kábelre rá van kötve a 60-as vinyó és a CD ROM.
A DVD ROM és az új vinyónak is külön sata kábele van.
a bootolási sorrend, vagy mi amit a biosban néztem
0-ás Primary master 60 GB Maxtor vinyó (Miért? Nem értem. A jumperét slave -re tettem.)
2-es
Primary master: DVD Ram (DVD író)
3-as
Primary master: Western Digital 1 TB
Ezeknek milyen értékeken kell állniuk?
Hogy kell úgy kötnöm őket, hogy működjön és felismerje a 60 gigás vinyómat másodlagos vinyóként?
Most úgy csináltam, ahogy leírtad.
Ide kábel középső részre rákötöttem a mobil rackben tárolt vinyót, ami slavre volt jumperolva. A végére rákötöttem a masterra jumperolt CD romot.
Ismét nem ismeri fel a windows a vinyót.
Mit tegyek?
Az is számít, milyen gyártmány a hdd:
MI van akkor ha csak slave -re teszem a vinyót és csak a kábel második pontját dugom be és a vége nem megy sehová?
Meg tudom változtatni úgy, hogy az IDE channel 0 -n legyen az új 1 terrás vinyó?
Gigabyte GA-MA69VM-S2
Ez az alaplapom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!